Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5283 > Politica Locala Nr. 5283 de miercuri, 31 august 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Jale în unele birouri din Palatul Comunal


Haoleu! Bugetari de tradiție, declasificați și cu salariile tăiate

Vor dispărea multe funcții de directori și directori adjuncți

articol de: Doru Gheorghiade
Haoleu! Bugetari de tradiție, declasificați și cu salariile tăiate
 

Noua organigra­mă a Primăriei Buzăului, trimisă deja spre aprobare la Agenția Națională a Funcți­ona­rilor Publici (ANFP) crează panică în Pa­latul Comunal și în ins­ti­tuțiile subordonate. Documentul prevede reduceri masive de funcții, comasări și disponibilizări de personal, mai ales în zona de posturi forte, bine remunerate, dintre care unele dintre ele erau adevărate sine­curi bine plătite, dar fără nici un fel de eficiență economică sau instituțională.    Evident că decizia anunțată a noului Executiv de a reduce la jumătate organigrama are parte de reacții din partea unui sistem care produce pierderi, de ani și ani la rînd, fiind formată din mulți oameni care s-au legat unii de alții prin relații de rudenie.

Sinecuri și sinecuriști

Angajații de bună credință din instituție spun că sînt sinecuriști care au încasat, an de an, venituri incredibile și sporuri de toate felurile ori s-au „cursat” prin toată lumea pe bani publici, care nici măcar nu știu să opereze cu un computer. Tot ce știu unii dintre ei cu calculatorul e să stea pe FB și să joace Solitaire, dîndu-se ocupați, cu o atitudine de ciocoi sadea. Noua organigramă taie în carne vie, iar sinecuriștii nu vor mai avea timp de postări pe Net și nici bani de nunți între membrii sistemului unde banul de dar circulă de la unii la alții ca la CAR-ul țigănesc. De altfel, mai multe audituri ale Camerei de Conturi la Palatul Comunal au relevat o mul­țime de sporuri salariale acumulate ilegal și de angajări făcute fără respectarea nor­melor legale.

Ce se mai reduce și comasează

O soluție supusă avizării A.N.F.P. pentru reducerea cheltuielilor de personal este și comasarea unor instituții precum Centrul de Recuparare și Reabilitare "Speranța", Centrul de Urgență de zi și de noapte, pen­­tru persoanele adul­te fără adăpost și Complexul de Servicii pentru persoane vîrstnice "„Alexandru Mar­ghi­loman". Toate aces­­­te entități se vor coma­sa și se vor subor­do­na Direcției de Asistență Locală a Pri­măriei și astfel vor dispărea funcții de director și director adjunct de la fiecare dintre ele, iar actualii directori vor deveni șefi de servicii, iar salariile vor fi diminuate consistent.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU