Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5279 > Politica Locala Nr. 5279 de joi, 25 august 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Toamna suspinelor...


Forfotă mare la "Cadastru"

Se încearcă aducerea unui șef fidel unui grup de interese

articol de: Doru Gheorghiade
Forfotă mare la "Cadastru"
 

E forfotă mare în ultima vreme la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Totul este produs, declară surse apropiate din sistem, de banii primiți deja de pri­mă­rii de la Guvern pentru finalizarea cadas­- trului general.   
Așadar, este vorba despre o miză financiară, în sensul că e o bătălie mare pentru specialiștii în cadastru pentru cele 1,3 miliarde de lei vechi alocate primăriilor din județ. Întrucît e vorba despre contracte pe care primarii le pot acorda prin negociere directă, suma fiind sub pragul pentru care legea obligă la organizarea de licitații, afacerea e gata!

Care este miza

Sințind că e miros de afaceri, grupul de interese din jurul Prefecturii de Buzău a început să facă presiuni, inclusiv asupra șefei de la Casa Albă pentru a schimba conducerea de la Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Exponenții grupului sus numit, afirmă cu tărie sursele noastre, că au presat-o chiar pe prefectă să meargă la București, la Agenția Națională a Funcți­onarilor Publici pentru a recomanda o persoană pr­o- te­jată și singura care să devi­nă director la OJCPJ Buzău și care să manevreze așa cum „trebuie” achitarea contractelor de măsurători topometrice. În mod evident, lucrurile sînt, totuși, destul de complicate, deoarece primarii sînt de mai multe culori politice și răspund astfel la mai multe comenzi. Pentru a deveni, însă, docili în operațiunile de atribuire a contractelor de măsurători topometrice în vederea definitivării cadastrului general și eliberarea celor 5.000 de titluri de proprietate, cîte sînt trecute în plan a se emite pînă la finele anului.

De urmărit
Este limpede, după cum ne-au asigurat sursele noastre aviza­te din interiorul sistemului că din cauza faptului că mulți dintre cei cărora li se vor atribui contracte, vor avea capacitatea teh­nică, personal și apa­ratura necesară să onoreze pînă la capăt obligațiile, iar programul ar putea eșua lamentabil. În acest context, subiectul ră­mîne de urmărit, iar cine va ocupa funcția de șef la Cadastru, o să vedem.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU