Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5239 > Politica Locala Nr. 5239 de miercuri, 29 iunie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Pe ordinea de zi


Aleșii și-au împărțit comisiile din Consiliul Județean

În prima ședință, ce a avut loc ieri, consilierii au votat componența comisiilor și participarea la cursuri de perfecționare pe Litoral

Aleșii și-au împărțit comisiile din Consiliul Județean
 

Ieri, în prima șe­-dință ordinară a noului Consiliul Județean, unul din cele trei proiecte aflate pe ordinea de zi, a fost cel de constituire a comisiilor de specialitate, pe domenii de activitate ale CJ. Componența fiecărei co­misii este din punct de vedere politic, conformă cu rezultatul alegerilor, majoritatea membrilor fiind de grupul PSD-ALDE.
Astfel, structura comisiilor în care, consilierii își vor exercita mandatele în următorii 4 ani, este următoarea: 
Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget-finanțe și administrarea domeniului public și privat al județului – Mihai Cristescu, Cornel Diaconiță, Aurel Gubandru, Ion Bogdan, Ion Popescu, Caton Ion Mateeșescu, Georgian Calotă.
Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectur㠖 Nicolae Voinea, Silviu Nicoară, Cornel Pitiș, Emilia Babiuc, Nicolae Mărăcine.
Comisia pentru servicii publice, comerț și agricultur㠖 Marian Bîrlă, Ion Măntoiu, Eduard Rotaru, Claudiu Carpen, Adrian Iulian Ghiveciu.
Comisia pentru acti­vități științifice, învățămînt, sănătate, cultură, culte, protecție socială, sportive și de turism – Carmencita Pricop, Paul Eugen Rînja, Adrian Gabriel Alexandrescu, Constantin Doru Muzgoci, Adrian Zoican, Ion Nicolae, Corina Holban.
Comisia pentru admi­nistrație publică locală, juridică, de disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești – Gabriel Paul Baciu, Petre Burada, Mariana Eliza Panait, Viorel Mocanu, Ion Bogdan, Dorin Bădulescu, Raul Florescu.

Cursuri de perfecționare în stațiunea Mamaia

O altă decizia luată ieri de consilierii jude­țeni proaspăt învestiți, este legată de perfecționarea în domeniul administrației.
În acest sens, atît noii consilieri, cît și cei care nu se află la primul mandat vor urma un stagiu de pregătire în luna august, pe Litoral, în stațiunea Mamaia. Cursurile vor fi organizate de Consiliul Jude­țean care va suporta și cheltuielile. Începînd cu 28 august, consilierii județeni vor fi la mare, pentru a fi instruiți în probleme ce țin de administrație. Pentru aleșii care se află la primul mandat, acest cursuri sînt obligatorii. Participarea le este permisă și celorlalți aleși, iar înscrierile vor avea loc în zilele următoare. Astfel de cursuri se organizează în fiecare an pentru aleși, dar și pentru funcționarii din administrație. Serviciile sînt asigurate de firme specializate, iar condiția pentru decontarea lor de la buget este aceea ca instruirea să fie avizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU