Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5228 > Politica Locala Nr. 5228 de luni, 13 iunie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Ciolacu asudă prin toți porii!


De ce se luptă Tăriceanu atît de aprig pentru A.L.D.E. Buzău

Vrea un viceprimar de Buzău și un vice la C.J.

articol de: Doru Gheorghiade
De ce se luptă Tăriceanu atît de aprig pentru A.L.D.E. Buzău
 

Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, transpiră prin toți porii pentru că nu reușește să-și impună un al doilea vicepreședinte la Consiliul Județean, deși social democrații au 20 de consilieri din totalul de 33, număr, însă insuficient pentru o majoritate calificată, de două treimi.
Zbaterile sale de la București sînt, spun surse bine informate din anturajul său, fără efect, căci, pe firul negocierilor intense din ultima vreme a intrat însuși șeful ALDE, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, care ține neapărat ca un vice la CJ Buzău să fie din partidul pe care-l conduce și asta dintr-un motiv foarte simplu care ține de familia sa. Mai exact, este vorba despre soția sa, designerul de modă buzoian, Loredana Moise, cea care, alături de mama sa și soacra președintelui Senatului, Gina Moise, se bat ca membrii ALDE de la Buzău să prindă cît mai multe posturi, post-alegeri. Conform surselor noastre apropiate familiei Moise, soția lui Tăriceanu, Loredana Moise, este o puternică susținătoare a lui Andrei Neder, pe care-l simpatizează de multă vreme, pentru calitățile sale de antreprenor. Astfel, Loredana Moise a reușit să-l convingă pe Tăriceanu să lupte din răsputeri pentru a căpăta maximum posibil de funcții după alegerile din 5 iunie. Iar printre cererile ferme și explicite ale lui Tăricenu e și aceea ca Mihai Cristescu, șeful ALDE Buzău și consilier județean ales, să de­vină vicepreședinte la Consiliul Județean. Lucru care este aproape înfăptuit, iar cel care va fi sărit din schemă, este Romeo Lungu, directorul demisionar de la DJTS, finul fostului primar Boșcodeală și nepot al lui Ion Vasile.

Lungu a sărit din schemă?

Așadar, triada executivă de la vîrful C.J. Buzău ar fi următoarea: Petre Emanoil Neagu (PSD), președinte, Adrian Petre (PSD), vicepreședinte și Mihai Cristescu (ALDE), vicepreședinte. De altfel, lupta continuă ceas de ceas, întrucît, pe locul trei, pe listele de consilieri județeni ALDE, se află fostul președinte al Tribunalului Buzău, Gheor­ghe Pană, cel care, la rîndul său e legat de o veche relație de amiciție de d-na Gina Moise, soacra lui Tăricenu.

Ambițiile lui Pană

Ambițiile lui Pană, cel care, prin Gina Moise, a creat actuala arhitectură politică a ALDE Buzău, se manifestă prin dorința fermă și explicită de a deveni și el consilier județean, iar pentru asta va trebui să-l excludă într-un fel sau altul pe, deja, consilierul ales, Nicolae Voinea, căruia să-i ia locul în C.J. Ceea ce nu-i un lucru chiar atît de greu de făcut pentru un cetățean ca Gheorghe Pană. De altfel, ALDE Buzău e o mare familie, pentru că, de exemplu, consilierul local municipal ales, de Buzău, Mihai Alexandru este cumnatul lui Mihai Cristescu, liderul partidului, iar fiul acestuia din urmă, Silviu Cristescu a fost al treilea pe lista partidului lui C.P. Tăriceanu pentru CLM Buzău.

Situații mai simple

De altfel, în tot județul și la toate nivelurile, în aceste zile, inclusiv în week-end, au avut loc întîlniri, discuții și negocieri între toți liderii și toate partidele pentru stabilirea unor majorități în baza cărora să se aleagă viceprimarii.
La Rîmnicu Sărat ches­tiunea e destul de simplă căci PSD are majoritatea necesară pentru a-și impune vice­primarul în persoana profesorului de Religie, Ștefan Torcărescu, un preferat al primului ales chiar și de fostul primar. Tot cam așa stau lucrurile și la Nehoiu unde PSD au o majoritate confortabilă și va nominaliza cu succes un viceprimar.

 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU