Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5149 > Politica Locala Nr. 5149 de vineri, 19 februarie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 26

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Senatoarea P.N.L. Doina Tudor, suspectă de complicitate la luare de mită într-un dosar D.N.A.

Dosarul a fost deschis pe numele fostului ei soț, Daniel Tudor, fost președinte al A.S.F.

articol de: Doru Gheorghiade
Senatoarea P.N.L. Doina Tudor, suspectă de complicitate la luare de mită într-un dosar D.N.A.
 

Senatoarea P.N.L. de Buzău Anca Dona Toader este urmărită penal de procurorii D.N.A. în dosarul deschis de procurorii anticorupție pe urmele fostul ei soț, George Daniel Tudor fost vicepreședinte al Autoritatății de Supraveghere  Financiară (A.S.F.), iar ieri a fost deja audiat la sediul Direcției din Capitală. Potrivit unui comunicat de presă emis ieri de D.N.A. Doina Tudor este urmărită penal cu privire la săvîrșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită pe vremea cînd era soția lui Daniel Tudor, cel care a fost deja, reținut pentru săvîrșirea infracțiunii de mită. Conform comunicatului D.N.A., senatoarea Doina Anca Tudor în perioada martie - mai 2013 a primit de la administratorul unei firme de asigurări două tranșe de cîte 100.000 de euro, dintr-o sumă totală de 300.000 de euro, drept mită. Ea cunoștea, potrivit aceleiași surse, atît proveniența, cît și sursa banilor, iar administratorul firmei de asigurări este și denunțător în acest caz.
Iată ce spune comunicatul D.N.A. "Procurorii din cadrul Direciei Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, începînd cu data de 18 februarie 2016, a inculpatului:TUDOR DANIEL GEOR­GE, la data faptei pree­dinte al Comisiei de Suprave­ghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, cu privire la săvîrșirea infracțiunii de luare de mită,
De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul: MARIAN OVIDIU, la data faptei secretar general al Senatului României, cu privire la săvîrșirea infracțiunii de trafic de influență. Totodată, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta TUDOR DOINA ANCA, senator în cadrul Senatului României, la data săvîrșirii faptelor, cu privire la săvîrșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.Din ordonanțele întocmite de procurori a rezultat că există probe și date ce conturează următoarea stare de fapt.

Mituitorul e și demnitar

În perioada martie - mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.
Suma de bani amintită mai sus a fost remisă inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de cîte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunotea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atît proveniența cît și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.
De precizat este faptul că inițial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin acelai intermediar, suma de 3 milioane de euro.
În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care ateniona asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.
Inculpaților și suspectei li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.
La data de 19 februarie 2016, inculpatul Tudor Daniel George urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiie cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.
La aceeai dată, inculpatul Marian Ovidiu urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avînd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrîngă principiul prezumiei de nevinovăie."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU