Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5142 > Politica Locala Nr. 5142 de miercuri, 10 februarie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 26

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

De la o oră la alta în așteptarea sentinței de la Curtea de Apel Brașov


Crește paroxistic tensiunea politică

Lumea politică, dar și opinia publică așteaptă cu interes sentința lui Boșcodeală

articol de: Doru Gheorghiade
Crește paroxistic tensiunea politică
 

Pe măsură ce se apropie ziua de 15 februarie, cînd este programată publicarea de către instanța de la Curtea de Apel Ploiești a sentinței în dosarul "Gloria", tensiunea de pe scena politică, dar și din rîndurile opiniei publice interesate de viața autorității, crește. Cei mai preocupați de rezultatul deciziei celor două judecătoare din completul de apel sînt, evident, cei de la P.S.D., unde încordarea atinge cote paroxistice. Practic, nimeni nu e foarte sigur despre ceea ce se va întîmpla începînd cu după-amiaza zilei de luni, 15 februarie, cu partidul, cine va pierde și cine va cîștiga, în funcție de forma sentinței. Asta în condițiile în care instanța nu va amîna pronunțarea, așa cum s-a întîmplat în multe alte cazuri asemănătoare. Specialiștii în drept spun că amînarea pronunțării se poate face de mai multe ori din variate cauze. Ori cele două judecătoare, în cazul de față, nu au o decizie unitară și vor trebui să se pună de acord, chestiune care nu s-a produs pînă la data și ora la care era stabilită pronunțarea în dosar, fie nu e definitivată redactarea sentinței și a motivării, lucru care nu s-a putut face, de asemenea, din lipsă de timp, fie din alte multe motive, unele ținînd strict de persoana fizică, numită magistrat. Oricum, așa după cum arată totul, există o anumită presiune publică de care ar putea să-i determine pe magistrați să nu prelungească prea mult suspansul, mai ales că pentru comunitatea buzoiană decizia de lunea viitoare va avea efecte dintre cele mai complexe.

Toată lumea așteaptă

În aceste zile, orice cetățean atent va observa că Buzăul se află în stare de așteptare încordată. Evident nu este vorba despre absolut toți buzoienii de rînd, ci despre oamenii care depind mai mult sau mai puțin de ceea ce a însemnat regimul Boșcodeală. Cît îl privește pe primar personal, el încearcă să pareze bine și a publicat o serie de fotografii împreună cu soția pe contul de FB, care transmiteau optimism. Ultima dintre ele îl înfățișează pe Boșcodeală alături de soție și de membrii trupei "Pasărea Colibri", într-un club în care aceasta a susținut un concert la finele săptămînii trecute.

Și celelalte partide sînt blocate

Starea de expectativă în care a intrat P.S.D. care nu poate înainta din cauza momentului 15 februarie, care va veni cu o decizie care va debloca situația, s-a transmis și la celelalte partide.
Și asta pentru că în funcție de decizia de luna viitoare PNL își va adapta și el strategia pentru alegerile locale, mai ales pentru municipiul Buzău, cel mai puternic și discutabil fief la viitorul scrutin local din 5 iunie. PNL desfășoară un sondaj pentru Primăria Buzăului și are ceva probleme interne pe care Centrul ar putea să le tranșeze în viitorul apropiat, UNPR caută soluții fără PSD, Mișcarea Populară caută să-l repună pe orbită pe Ion Marin, și vor fi și alții care se încălzesc pe margine.

 

COMENTARII

ANONIMUS din BANITA:
România, stat condus de justiție !!!!!!!!!
magistrații brașoveni vor pronunța un verdict coroborat sigur cu faptele din dosar.....am amare încredere în Curtea de Apel Brașov......ptr. conformitate vezi dosarul Johannis 6-1 case !!!!!!!!!!!!!!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU