Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5126 > Politica Locala Nr. 5126 de marti, 19 ianuarie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 25

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Să ne destindem cu autoritățile județului


Cum au combătut cîrmuitorii Buzăului viscolul pe Facebook

Primele căderi de zăpadă le-au dat idei năstrușnice șefilor de la Casa Albă și Consiliul Județean

articol de: Doru Gheorghiade
Cum au combătut cîrmuitorii Buzăului viscolul pe Facebook
 

Viscolul din week-end a dat prilej unor exponenți ai autorităților buzoiene să se manifeste plenar. Lucrînd să evite situații precum cea în care a căzut fostul prefect Gabriel Baltă la prima reacție în fața presei de la nivelul omătului cînd gafele sale de tip "nu știu d`astea" au făcut deliciul opiniei publice și i-au atras demi­terea, cei care cîrmu­iesc azi Buzăul au încercat, cum au putut ei mai bine, să arate cum se luptă eficient cu nămeții.
Unele inițiative însă au scăpat de sub control căci momentele alese, interpretarea unor "actori" au avut efect invers decît cel scontat, virînd ușor, dar sigur, către penibil. Modul în care cei care au reacționat mediatic cei mai de vază exponenți ai autorităților buzoiene ne arată că iarna este cel mai de seamă adversar politic pentru unii dintre cîrmuitorii județului.
Anunțarea codului portocaliu de ninsoare și viscol i-a produs mari temeri prefectului George Sava. Așa că a hotărît să facă o înregistrare video cu steagurile în spate, în biroul prefectural, îndemnînd populația să înțeleagă că drumurile ar putea fi închise, pentru evitarea unor nenorociri.
Filmulețul a fost postat pe pagina de FB a Instituției Prefectului și pe site-ul buzauoficial.ro , dar interpretarea textului a lăsat mult de dorit, trădînd starea emoțională pe care prefectul Sava a trăit-o în momentele grele ale înregistrării.
Așadar, George Sava a început lupta contra viscolului cu scene filmate în birou, încercînd astfel să evite, cel puțin parțial, apariția riscantă în fața presei care i-ar fi aduce surprize "tip Baltă".

Tablou hibernal și electoral
Cu fotograful personal la marginea Buzăului, înotînd în zăpadă
Așa s-au postat președintele și vicele C.J. de "viscol 2016"

Președintele Consiliului Județean, Ema­noil Neagu, și secundul său, vicele  Adrian Petre, au simțit nevoia sfîrșitoare de a se arăta buzoienilor, împreună, cum testează viteza vîntului și evalu­ează căderile de zăpadă la marginea orașului. 
Pentru asta au socotit nimerit să folosească un fotograf personal care le-a imortalizat trăirile, după care a postat rezultatele video pe Facebook.
Ipostazele sînt  absolut comice, mai ales că în jur, în peisajul de la marginea orașului, la  Bariera Brăilei nu era nici țipenie de om, semn că încadrarea în peisaj a fost total neinspirată. În plus, mimica afișată de duetul Neagu-Petre transmite o stare de "responsabilitate totală" față de buzoienii care urmau să traverseze primul viscol din 2016.
La acest mod Neagu și Petre au vrut să arate că sînt trup și suflet dedicației funcției și au evitat astfel să devină ținta vie pentru cine știe ce jurnalist curios care i-ar fi putut duce spre o situație delicată, precum cea prin care a trecut Gabriel Baltă la finele mandatului său de prefect de Buzău.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU