Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5103 > Politica Locala Nr. 5103 de luni, 14 decembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 24

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

În doi timpi și trei mișcări, cum a rezolvat dragnea problemele din P.S.D. Buzău


A pus Codul de Etică pe masă și s-a făcut liniște

articol de: Doru Gheorghiade
A pus Codul de Etică pe masă și s-a făcut liniște
 

Vizita liderului P.S.D.,  Liviu Dragnea, la Buzău, menită să tranșeze lucrurile în organizația jude­țeană social-democrată, pare să fi limpezit întrucîtva ape­le. 
Practic, prin mesajele pu-blice, dar și informale lansate în interiorul partidului, Dragnea a transmis că în cel mai scurt timp, filiala trebuie să decidă candidații pentru cele mai importante posturi puse la bătaie anul viitor la alegerile locale. Situația cea mai complicată era candidatura pentru Palatul Comunal pentru care grupul Boșcodeală încă mai trage nădejde să-l propulseze tot pe actualul edil-șef, numai că în legătură cu acest aspect, președintele P.S.D. a explicat printre rînduri că varianta este aproape imposibil să se materializeze. Argumentul lui Dragnea a fost explicit și s-a referit la niște criterii de integritate asumate de P.S.D. Astfel că, acum, Buzăul va trebui să trimită conducerii centrale a partidului o listă cu principalele candidaturi în cursul săptămînii acesteia, ceea ce exclude varianta Boșcodeală, pentru simplul motiv că el se află într-un proces la Curtea de Apel Brașov, al cărui termen este pe 26 ianuarie. În plus, dinspre Brașov a venit o veste proastă pentru Boșcodeală la sfîrșitul săptămînii trecute cînd recuzarea cerută de avocații primarului a completului care a judecat pînă acum a fost respinsă. Faptul că în destinele publice de la Buzău, de săptămîna trecută, s-a invocat Codul de Etică al P.S.D. arată că lucrurile s-au tranșat în organizația județeană. Chiar la punctul 1, litera a), din respectivul Cod se face referire la  "persoana împotriva căreia s-a început urmărirea penală, a fost trimisă în judecată; s-a pronunțat împotriva sa o hotărîre judecătorească de con­damnare pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență", este incompatibil Boșcodeală  care, și dacă va cîștiga procesul în dosarul "Gloria" în apel, lucrul acesta se va întîmpla, oricum, prea tîrziu, ca să mai poată candida.

Candidați cu contracte publice

Documentul va fi afișat, pe toată durata mandatului, pe ușile primarilor

Pesediștii au găsit o modalitate prin care să ajungă cu candidații săi la alegerile locale cît mai aproape de inima votantului.  Președintele Dragnea a explicat la Buzău că aici candidații P.S.D. care aspiră la șefia primăriilor trebuie să semneze contracte publice cu cetățenii. "Angajamentul va fi semnat public în mod simbolic, va fi pus la sediul organizației de partid, pe site-ul filialei și în mod obligatoriu și după ce va fi ales primar va fi afișat la sediul primăriei pentru ca orice cetățean să poată să verifice dacă angajamentele lui sînt respectate și în cazul în care oricare dintre acestea nu vor fi îndeplinite, după ce le-a asumat la început, va opera retragerea sprijinului politic de la P.S.D. și, bineînțeles, demisia de onoare a lui", a spus Dragnea. În plus, șeful social-democraților a explicat că PSD care vor candida, vor trebui să respecte un set de 10 criterii de integritate, zece reguli de bune practici pe care candidații vor trebui să le asume.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU