Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5100 > Politica Locala Nr. 5100 de miercuri, 9 decembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 23

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Prea golănesc, prea ca la țară...


Secretarul caftangiu al primăriei boldu, trimis în judecată

Primarul ar trebui să-l suspende spun oficialii Instituției Prefectului

articol de: Doru Gheorghiade
Secretarul caftangiu al primăriei boldu, trimis în judecată
 

Ionel Daniel Pu­rice, secretarul comunei Boldu, a fost trimis în judecată la sfîrșitul lunii noiembrie pentru infracțiunea de purtare abuzivă, iar luni s-a consumat deja cel de-al treilea termen de judecată.  Funcționarul a intrat în vizorul legii în luna februarie fiind protagonistul unui episod din care a mai făcut parte o localnică în vîrstă de 40 de ani. Cei doi au început să își arunce vorbe grele moment care a culminat cu o bătaie.

Un episod încheiat la Poliție

Scena care acum face obiectul unui dosar în instanță, s-a consumat în luna februarie în sediul primăriei Boldu. Protagoniști au fost secretarul instituției, Ionel Daniel Purice și o localnică în vîrstă de 40 de ani. Scandalul s-a iscat în momentul în care femeia a mers la primărie pentru a soliciat o adeverință de care avea nevoie. Femeia a ajuns în fața secretarului primăriei, funcționar cu care era în conflict de mai multă vreme. Secretarul, invocînd diverse motive, a trimis-o pe femeie acasă spunînd că nu o poate ajuta. Numai că, în scurt timp, funcționarul a eliberat o adeverință similară unei alte sătence de ajuns pentru a declanșa întreg scandalul. Fără să mai stea pe gînduri, nemulțumită că ea nu a primit documentul cerut, femeia a început să arunce vorbe grele secretarului și a ridicat tonul la acesta. Funcționarul primăriei nu a iertat-o și a luat-o la bătaie pe femeie. Episodul s-a încheiat la poliție acolo unde protagoniștii au depus plîngeri unul împotriva celuilalt. Atît po­liția cît și procurorii au deschis o anchetă iar recent secretarul primăriei comunei Boldu a fost înștiințat că a fost trimis în judecată. Dosarul aflat pe mîna procurorilor Parchetului Rîmnicu Sărat a ajuns deja pe masa Judecătoriei Rîmnicu Sărat. Ionel Daniel Purice, secretarul comunei Boldu, a fost trimis în judecată la sfîrșitul lunii noiembrie pentru infracțiunea de purtare abuzivă iar ieri s-a consumat deja cel de-al treilea termen de judecată. "Dînsul a fost implicat într-o problemă cu un cetățean, noi nu avem date suplimentare, s-ar fi înaintat conform informațiilor furnizate de către dumneavoastră acel dosar", a declarat Sorin Gheorghe, subprefectul ju­dețului Buzău.

Primarul ar trebui să emită o decizie

După ce săteanca s-a plîns la poliție de lovire a mers pentru a-l reclama pe funcționar și la Prefectură. Atunci Instituția Prefectului a atenționat Primăria Boldu să i-a măsuri împotriva funcționarului în cazul în care se dovedește că bărbatul se face vinovat de agresiune. Avînd în vedere că secretarul a fost trimis în judecată primăria ar fi trebuit deja să îl suspende din activitate. "Dacă funcționarul public a fost trimis în judecată, obligația primarului este de a emite o dispoziție de suspendare din funcție. În momentul în care primarul ia cunoștință de acest fapt trebuie să emită acea dispoziție", a precizat subprefectul Sorin Gheorghe. Deși secretarul primăriei a participat deja la al treilea termen de judecată, astăzi s-a aflat la locul de muncă iar primăria nu a emis nici o dispoziție de suspendare. În acest context, Prefectura Buzău a anunțat că va reveni cu o informare astfel încît administrația locală să respecte legea.

 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU