Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5067 > Politica Locala Nr. 5067 de miercuri, 21 octombrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Aprinși la mînie, oamenii de la munte!


RĂZBOI DE GHERILĂ LA NEHOIU

Fostul primar Corcodel și actualul suspendat Lungu se trimit unul pe altul în Justiție

articol de: Doru Gheorghiade

În urma plîngerii lui Corcodel, Lungu a ajuns să răspundă într-un proces penal
La rîndul său, Lungu i-a făcut un dosar lui Corcodel.
A urmat un proces pierdut, iar Corcodel și fiul său au de plată 15 miliarde de lei vechi Primăriei. Între fostul și actualul primar al orașului Nehoiu (sau, mai precis actualul primar suspendat) e o luptă pe viață și pe moarte.  Pasiunile și interesele sînt atît de mari încît între grupările lui Alexandru Corcodel, respectiv Florentin Lungu, nu mai există cale de mijloc ori posibilitatea unei reconcilieri. Așa încît s-au aruncat în luptă toate mijloacele la îndemînă. Cel care a început a fost fostul primar, Alexandru Corcodel care, după ce a pierdut primăria, candidatul din partea P.N.L. împotriva lui Florentin Lungu de la P.S.D., Corcodel i-a făcut o plîngere penală lui Lungu, în urma căreia ultimul a fost reținut, apoi arestat, și, în cele din urmă, a ajuns într-un proces final fiind acuzat de 9 infracțiuni în legătură cu funcția din care este acum suspendat Lungu și a fost și condamnat cu suspendare în alt proces, la instanțele de fond după ce ANI l-a declarat incompatibil penal.

Nu s-a lăsat și-a contraatacat

După ce a avut de-a face cu legea în urma unor plîngeri ale lui Alexandru Corcodel și a fiului său Claudiu Corcodel, fost director al liceului din localitate, edilul suspendat a pornit la contraatac. Astfel că, la rîndul său, a trimis în Justiție pe Alexandru Corcodel, fost director al liceului, într-un proces în care, primul, în calitate de ex-edil șef al orașului, nu a efectuat niște plăți care au generat penalități către firma care a reabilitat unitatea de învățămînt condusă  de fiul său Claudiu. Instanța a condamnat astfel pe primar în prima instanță la Tribunalul Buzău la plata a 15 miliarde de lei către Primărie.
Iată mai jos ce-au hotărît magistrații de la Buzău.

Ce-a decis Justiția
Iată ce spune Justiția prin magis­trații Tribunalului Bu­zău.
"Tip soluție: Admite în parte cererea
Soluția pe scurt: Admite în parte acțiunea în regres , așa cum fost precizată , formulată de reclamanții Orașul Nehoiu Prin Primar , Primăria Orașului Nehoiu în contradictoriu cu pîrîții CORCODEL ALEXANDRU , GRUPUL ȘCOLAR TEHNIC NEHOIU ( LICEUL TEORETIC NICOLAE IORGA NEHOIU ) , CORCODEL CLAUDIU ȘI DGRFP GALAȚI pentru AJFP Buzău. Obligă în solidar pîrîții Corcodel Alexandru, Grupul Școlar Tehic Nehoiu ( LICEUL TEORETIC NICOLAE IORGA NEHOIU ) , CORCODEL CLAUDIU la plata sumei de 1.341.254,59 lei reprezentînd penalități achitate de către Orașul Nehoiu prin Primar către SC LAGUNA CONSTRUCT SRL în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentința civilă nr. 1201/20.09.2009 pronunțată de Tribunalul Buzău, la plata sumei de 97.789,94 lei reprezentînd dobînda pe care Orașul Nehoiu o achită pentru rambursarea creditului contractat de la Trezoreria Statului , credit contractat în scopul achitării penalităților la debitul la care a fost obligată reclamanta Orașul Nehoiu prin sentința civilă nr. 1201/20.09.2009 pronunțată de Tribunalul Buzău , la plata sumei de 110.280,93lei reprezentînd dobînda legală calculată de la data de 15.03.2013 cînd Orașul Nehoiu a achitat întreaga sumă datorată către SC LAGUNA CONSTRUCT SRL și pînă la 30.06.2015 precum și în continuare pînă la data achitării acestei sume de către pîrîți. Respinge ca fiind neîntemeiată acțiunea în regres așa cum a fost precizată formulată de reclamanții Orașul Nehoiu Prin primar, Primăria Orașului Nehoiu în contradictoriu cu pîrîta DGRFP Galați pentru AJFP Buzău ( Trezoreria Buzău). Obligă pîrîții în solidar Corcodel Alexandru , Grupul Școlar Tehic Nehoiu ( LICEUL TEORETIC NICOLAE IORGA NEHOIU ) , CORCODEL CLAUDIU să achite reclamantelor Orașul Nehoiu prin Primar și Primăria Orașului Nehoiu suma de 13.500 lei reprezentînd cheltuieli de judecată ( onorariu apărător ). Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică , azi 19.10.2015.
Document: Hotărîre  979/2015  19.10.2015".
Hotărîrea nu este definitivă, ea putînd fi atacată cu apel la Curtea de Apel Ploiești.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU