Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5043 > Politica Locala Nr. 5043 de joi, 17 septembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Ca la ei, la nimeni!


Războiul pentru șefia P.S.D. atinge paroxismul

În partid, unchiul înjură nepotul, finul înjură unchiul, unchiul înjură nașul, și tot așa, pînă sîmbătă, la Conferința Județeană de alegeri

articol de: Doru Gheorghiade

Războiul fratricid pentru conducerea P.S.D. Buzău capătă accente paroxistice, așa cum, de altfel, anticipau oamenii din partid cu experiență politică îndelungată. Manifestările din te­ren au început să semene cu confruntările grele de la începutul anilor `90, cînd Puterea și Opo­-ziția ajungeau chiar la violențe fizice. Un astfel de moment s-a produs duminică seara la Pietroasele, la "Sărbătoarea Tămîioasei", unde grupurile care se luptă pentru putere în filiala județeană s-au întîlnit întîmplător în fața stațiunii viniviticole din localitate, care a organizat sărbătoarea. Acolo, un grup de pesediști care susțin candidatura lui Marcel Ciolacu s-a ciocnit verbal cu gruparea Ion Vasile, Mocanu, Ghiveciu. Așa cum era de așteptat "dialogul" s-a lăsat cu ocări, jigniri și alte exprimări nereproductibile pe hîrtia de ziar. Conflictul a avut și martori care ne-au relatat incidentul cu lux de amănunte.

Ce spun martorii

Între altele, martorii incidentului declară că, la un moment dat, membrii gru­pului lui Ion Vasile au dat nas în nas cu pesediștii care-l susțin pe Ciolacu, din care făceau parte, printre alții, directorul D.J.T.S., Romeo Lungu, și Gabriel Enciu. În acea clipă, Ion Vasile, candidat înscris la președinția P.S.D. a afirmat ceva de genul: ar trebui să plecăm, că a început să pută aici! În replică, enervat, Romeo Lungu i-a zis "Doctorului" că "pute a vechi și a mort". Scandalul a excaladat rapid, iar Ion Vasile a spus că nu stă de vorbă cu infractorii și proxe­neții, iar Lungu i-a întors-o zicînd că printre cunoștințele vechi ale candidatului la președinția P.S.D. se află proxeneți. Totul asezonat cu cuvinte grele din partea celorlalți pesediști, printre care și injurii neaoș românești cu referire la părinți și regnul animal, dar și termeni medicali alambicați pe care Ion Vasile îi exprimă cînd vrea să fie răutăcios.

Lungu confirmă incidentul

Directorul D.J.T.S., Romeo Lungu, contactat telefonic de reporterul "Șansa Buzoiană" a confirmat incidentul. El a explicat că, într-adevăr, au avut loc altercații verbale și că totul a pornit de la intervenția lui Ion Vasile, care a încins spiritele, dar a recunoscut că și el a dat replici asemănătoare ca ton și conținut "filozofic". Lungu a admis că au apărut termeni precum "pute", "proxenet", "infractor", dar și injurii de nereprodus. Șeful D.J.T.S. crede că totul s-a desfășurat pe fondul tensiunilor din partid din preajma alegerilor pentru conducerea filialei județene care au loc sîmbătă, 19 septembrie.

"Doctorul" confirmă și el

La rîndul său, contactat telefonic, Ion Vasile, a confirmat și el situația creată duminică la Pietroasele.
El a declarat telefonic pentru "Șansa Buzoiană" că "Eu, în general, cu infractorii nu stau de vorbă, așa că, a comenta că eu am stat de vorbă cu niște infractori, nu am de ce să o fac. M-au provocat, dar eu nu am ce discuta cu infractori, proxeneți și de-ăștia. S-au spus niște vorbe și atîta tot. Nu pot să mă descalific. Nivelul meu cultural nu pot să-l cobor la nivelul infractorilor ăstora...
Deformație profesională. Ceea ce le-am spus face parte din vocabularul meu medical. Puneți titlu la ceea ce scrieți: «Doctorul nu stă de vorbă cu infractorii!»".

În P.S.D. unchi, nepoți, nași, fini, se insultă între ei

Scandalul dinaintea alegerilor interne se amplifică de la oră la oră
Iată că în P.S.D. scandalul dinaintea ale­gerilor dă pe dinafară. Dincolo de rea­litățile expuse mai sus, totul devine pe cît de comic, pe atît de tragic, în esență. Spunem asta pentru că, de pildă, Romeo Lungu a fost primit în politica mare fiind confirmat chiar de Ion Vasile, care îi este și unchi, devenind pentru o vreme un fel de mînă dreaptă a acestuia în calitatea de consilier personal. Trecut-au anii peste noi, dar și peste ei, iar Romeo Lungu a ajuns în echipa lui Boșcodeală, dar, nu ca orice membru de partid, ci căpătînd calitate de fin al actualului președinte P.S.D. Drept care, situația de fapt suna așa: unchiul înjură nepotul, nepotul înjură unchiul, dar unchiul, de fapt, înjură nașul nepotului, care este finul nașului. Totul, respectînd prin­cipiul matematic al tranzitivității relațiilor de egalitate care spune că dacă a=b și b=c, rezultă că a=c. Q.e.d.

 

COMENTARII

Viespea buzoiana:
Luati si de la..........noi!
daca tot au ajuns sa se injure ca la usa cortului neamurile intre ele,sa le dam si noi o "mana de ajutor":va bagam pe toti in originea mamei voastre ,lichelelor!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU