Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4974 > Politica Locala Nr. 4974 de vineri, 12 iunie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Politica Locala

După ce a monitorizat alegerile parlamentare


Cezar Preda s-a întors impresionat de Turcia și de regimul de acolo

Deputatul P.N.L. a anunțat ieri că înaintează o scrisoare Autorității Electorale Permanente

articol de: Mirela DUMITRU
Cezar Preda s-a întors impresionat de Turcia și de regimul de acolo
 

Co-președintele PNL, deputatul Cezar Preda, spune că nu dorește să mai candideze pentru ocuparea unei funcții la vîrful instituțiilor locale.

Anunțul a fost făcut ieri într-o conferință susținută de Preda care a mai spus că dorește că formeze o nouă clasă politică care să preia frîiele Primăriei și Consiliului Județean. "Eu vreau să cîștigăm Primăria și Consiliul Județean și nu vrea Preda că nu o să candidez eu. Preda vrea să ajute să iasă, dar nu pot să promit nimănui, nici măcar unor neica-nimeni puși pe funcții de noi, nici oamenilor de afaceri, nu vreau să promit. Vreau să cresc o clasă politică capabilă să schimbe orașul acesta", a precizat co-președintele PNL Buzău.

Clasa politică buzoiană, ca Tîrgul Drăgaica

Co-președintele PNL Buzău a comparat clasa politică buzoiană cu tîrgul tradițional Drăgaica, care și-a pierdut în ultimii ani farmecul. "Toată viața orașului și a politicii buzoiene este exact ca Drăgaica pe care o vedeți acum, are aceeași calitate, aceeași va-loare. Toți politicienii din Buzău, mă includ și pe mine, toți oamenii de afaceri și toți bugetarii sînt exact ca Drăgaica, nu avem nimic spectaculos. Cum poți să atragi oamenii gratuit în Drăgaică dacă nu aduci ceva nou?", a spus Preda.

Ancheta finalizată

Ancheta internă a consilierilor județeni buzoieni cu privire la reabilitarea Muzeului Județean s-a încheiat. Săptămîna viitoare, Preda a anunțat dezvăluiri cu privire la modul în care s-au cheltuit fondurile alocate acestui proiect. "Consilierii județeni au finalizat toată ancheta internă la Muzeul Județean. Săptămîna viitoare va fi conferință de presă extraordinară, veți primi toate documentele cu cît s-a furat la Muzeul Județean. Le spun de acum să plece toți funcționarii și oamenii din vîrful C.J. care au girat această afacere", a declarat Cezar Preda.

A rămas impresionat
Model de scrutin
Preda a fost observator


Impresionat de experiența trăită recent în Turcia, la Ankara unde a fost observator al alegerilor parlamentare, deputatul de Buzău a anunțat că dorește să înainteze o scrisoare Autorității Naționale Permanen­te cu privire la ope-rarea unor modi­ficări în ceea ce privește tururile de scrutin. 
Reducerea numărului de votanți aferenți unei secții de vot, liberul acces la numărarea voturilor al electorilor și interzicerea consumului de alcool în ziua alegerilor sînt cîteva dintre regulile pe care Preda ar dori să le preia și în sistemul românesc. "În Turcia, algerile încep la ora 8 dimineața și se termină la 5 după-amiaza. Cea mai mare secție are 380 de oameni, nu se bea nimic în toată țara de la ora 1 după-amiaza cu o zi înaintea votului pînă la 12 noaptea în ziua votului, nicăieri, nici la hotelurile de 5 stele, pedeapsa este cu închisoarea. Cînd se termină de votat, orice vot este însoțit de plic... iar la ora 5 fiecare din cei 350 de votanți are dreptul să asiste la desfacerea urnei", a mai afirmat Preda.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU