Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4955 > Politica Locala Nr. 4955 de vineri, 15 mai 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Primării amendate


Buzăul, fruntaș pe zonă la amenzi pentru neactualizarea listelor electorale

Autoritatea Electorală Permanentă a sancționat 8 primării din județ în urma controalelor în Filiala Sud-Est

articol de: Laurențiu MARINOV

Șase primării din județul Buzău au fost amendate, iar alte două au primit avertismente în luna aprilie în urma unor controale efectuate de Autoritatea Electorală Permanentă. Sancțiunile, în cuantum de 1.000 de lei fiecare au fost aplicate ca urmare a neregulilor descoperite de inspectorii A.E.P în listele electorale, în special în privința actualiză­rilor situației persoanelor cu drept de vot.  

În urma controalelor efectuate, Filiala Sud – Est a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 32 de sancțiuni contraven ionale: 17 amenzi în cuantum total de 17.000 lei și 15 avertismente. În  filiala Sud-Est a AEP, care cuprinde județele Constan a, Brăila, Galați, Tulcea, Vrancea și județul nostru este în fruntea listei zonale, avînd cele mai multe primării de comune amendate. Au primit amenzi în valoare de cîte 1 000 de lei, primăriile din Podgoria, Brăești, Padina, Rîmnicelu, Brădeanu și C.A. Rosetti, iar avertismente, primăriile din Pardoși și Ziduri. Acțiunile de control ale A.E.P au ca obiective: verificarea modului de păstrare și a modului de actualizare a listelor electorale; verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate; verificarea autorizării de către primar, prin dispoziție, a persoanelor care efectuează operațiuni în listele electorale permanente și în Registrul electoral; verificarea modului de păstrare și recuperare a materialelor de logistică electorală; verificarea respectării criteriilor privind delimitarea secțiilor de votare, conform prevederilor legislației electorale; îndrumare privind utilizarea Registrului electoral; verificarea efectuării operațiunilor specifice în Registrul electoral; monitorizarea modului de efectuare a înregistrărilor ori a radierilor în Registrul electoral, conform prevederilor legale în vigoare; urmărirea modului de respectare a instrucțiunilor și hotărîrilor AEP;

Termene de actualizare nerespectate

Cele opt primării buzoiene au fost sanc­ționate cu amendă sau cu avertisment pentru că nu au respectat întocmai legea electorală la europarlamentarele și prezidențialele de anul trecut. Sancțiunile au fost dispuse în special pentru că instituțiile nu au respectat termenele de actualizare a listelor electorale permanente. Potrivit prevederilor legale, orice modificare trebuie comunicată și înregistrată în registrele electorale în cel mult 24 de ore. Instituțiile respec­tive au înregistrat întîrzieri.
La nivel național, AEP a efectuat, din fe-bruarie, 487 de controale pentru a verifica dacă s-au respectat regulile la scrutinele de anul trecut.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU