Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4858 > Politica Locala Nr. 4858 de vineri, 19 decembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cu puțin timp înainte de Sărbători asistăm la un


Șah interesant pe tabla politică județeană

Miza este șefia interimară a Consiliului Județean în „epoca post-Bîgiu“

articol de: Doru GHEORGHIADE
Șah interesant pe tabla politică județeană
 
Pe scena politică județeană pare a se juca un șah politic interesant, iar partida se desfășoară în surdină. După arestarea lui Bîgiu, locul de președinte al Consiliului Județean a devenit liber, iar legea spune că, în primă instanță, după ce ordinul de suspendare emis de Instituția Prefectului va ajunge la CJ, actuala conducere este obligată să supună votului plenului Consiliului alegerea unui președinte interimar dintre cei doi vicepreședinți actuali. De aici a apărut un mare scandal, dar în interiorul noului PNL, care însă, a izbucnit public acum două zile cînd, aparent peste noapte, în calitate de copreședinte al PNL Buzău, deputatul Cezar Preda a lansat acuzații dure la adresa colegului său de copreședinție, exponentul grupului liberal vechi din noul PNL, vicele CJ, Cristi Romanescu. 
Preda l-a acuzat pe Romanescu că a bătut palma cu PSD și va deveni ­preșe­dinte al CJ în era post-Bîgiu. Deputatul pedelist n-a produs nici o dovadă că așa ar sta lucrurile. 

Boșcodeală merge cu Emanoil Neagu

Boșcodeală, șeful PSD, a negat ieri posibilitatea ca social-demo­crații să susțină pe altcineva decît pe Ema­noil Neagu, actualul vice pesedist al CJ. „Evident Partidul Social Democrat nu poate să susțină decît un vicepreșe­dinte, respec­tiv pe cel al PSD, pe domnul Neagu Petre, și majo­ritatea de consilieri, evident, va vota în această conjunctu­ră”. Ipoteza de lucru, însă, rămîne. 

De ce n-ar vrea Preda un coleg PNL la șefia CJ?

Analizînd la rece ultimele evoluții, observăm că, în aparență, Preda n-ar avea nici un motiv, altul decît strict interese perso­nale, să nu fie mulțumit de posibilitatea ca PNL să aibă pe copreședintele său de la Buzău președinte de Consiliu Județean. Preda a explicat însă că nu-i convine ca PNL să intre în colaborare cu PSD pentru că social-democrații ar avea o majoritate mai consistentă în CJ și pentru a da un șah lui Preda, plus obținerea unui ascendent de imagine.

L-ar scoate din joc total

În aceste condiții, Cezar Preda și cei cîțiva apropiați ai săi din fostul PDL ar fi total scoși din joc atît la nivelul județului, cît și în comune și celelalte municipii și orașe. Aici pare să fie de fapt adevărata nemulțumire a deputatului Cezar Preda, care a revenit la condu­cerea PNL, zice, în baza unei hotărîri a Biroului Permanent Național după ce luni la rînd după demisia de la vîrful fostului PDL a spus că nu mai e interesat de nici o funcție de conducere la Buzău. Cu toate acestea, iată-l pe deputatul Preda revenind zgomotos în față, semn că există ceva care l-a scos din starea de adormire din ultimele săptămîni. Iar acel ceva ar putea fi izolarea sa totală, inclusiv la Buzău, unde PSD și o parte din noul PNL ar crea un grup lărgit care să promoveze anumite proiecte fără să aibă nevoie de votul aripii pedeliste. Or, exact acest lucru pare a vrea să evite cu orice preț Cezar Preda după ce la București, iată, n-a prins nici o funcție în marele PNL și nici pe lîngă noul președinte al țării. ­Cît despre înțelegerile politice, acestea s-au făcut de cînd s-a inventat poli­tica pe lume. Important este ca ele să ducă la progres.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU