Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4825 > Politica Locala Nr. 4825 de luni, 3 noiembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Primul tur, rezultate neoficiale


Cum au votat ieri buzoienii

Ponta a cîștigat primul tur, dar la o diferență mai mică decît era de așteptat

articol de: Doru GHEORGHIADE
Rezultatele înregistrate aseară la urne, conform numărătorilor paralele ale partidelor  - deci neoficiale - arată că la nivelul județului Buzău, candidatul Victor Ponta a cîștigat primul tur, dar nu la o diferență atît de mare așa cum era de așteptat dat fiind că social-democrații con­trolează aproape 90% din admi­nistrațiile locale. Cu toate acestea atît liderii PSD, cît și cei ACL sînt optimiști. Iată ultimele declarații și cîteva re­zul­­tate din unele secții de votare din totalul de 80 din municipiul Bu­zău contabilizate pînă la închiderea ediției:

O primă centralizare efectuată pe 25 de secții 
de votare arăta următoarea distribuție:

Secția 55 Școala Nr. 15, "G.E. Palade", Ponta 40 - Iohannis 25
Secția 70 Liceul cu Program Sportiv Ponta 55 - Iohannis 12 
Secția 10 Liceul Grigore Moisil Broșteni Ponta 39,5 - Iohannis 39,7
Secția 56 Școala Nr. 15, "G.E. Palade", Ponta 40,4 - Iohannis 30,7
Secția 52 Școala Nr. 15, "G.E. Palade", Ponta 42 - Iohannis 36
Secția 34 Școala P.H. Zangopol Cart. Mihai Viteazu, Ponta 45,83 - Iohannis 15,62

După o contabilizare pe 74 de secții din municipiul reședință de județ, rezultatele erau următoarele:

Victor Ponta:  41,48%
Klaus Iohannis:  24,21%
C.P. Tăriceanu: 9,12%
Elena Udrea: 7,34%
C.V. Tudor: 5,45%
Monica Macovei: 4,41%

Secția unde rezultatul a fost cel mai strîns pînă la momentul închiderii ediției a fost cea de la Școala Nr. 2 din cartierul Titu­les­cu, unde Ponta a obținut 266 de voturi, iar Iohannis, 242.
Școala 1, secția 58, singura unde a cîștigat Iohannis: Ponta 260 / Iohannis 274.

Liderul organizației județene PSD, primarul Constantin Boșcodeală, se declară mulțumit de rezultatele obținute de candidatul PSD la președinție, Victor Ponta. „Am văzut exit-poll-ul și mai mult ca sigur arată exact intenția de vot care a fost stabilită în sondajele realizate pînă acum. Ce pot să vă spun eu este că sîntem foarte mulțumiți că Victor Ponta s-a clasat primul, știam fără dubii acest lucru, se poate vedea din exit-poll. La nivelul județului Buzău, prezența credem că va fi între 53-54 se aseamănă extraordinar de mult cu cea din 2009, dacă va fi cu un procent mai mare, iar intenția de vot la nivelul județului Buzău pentru Victor Ponta va fi mult mai mare decît exit-pollul văzut la tv.“

Președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, deja se gîndește la continuarea campaniei și maximi­zarea rezultatelor pentru cel de-al doilea scrutin. „Cum era de așteptat, Victor Ponta s-a clasat primul. Este clar că majoritatea românilor au optat către o stare de stabilitate. Aștept să văd în primul rînd rezultatele și pe Buzău. Nu este totul finalizat, intrăm de poimîine din nou în campanie. Facem o analiză și vedem unde ne putem maximiza rezultatele“,  a declarat Cristi Bîgiu, președintele CJ.

După aflarea exit-poll-urilor, liderii ACL sînt convinși că Iohannis va fi noul președinte al României. Libe­ralul George Scutaru susține că rezultatele de la Buzău vor fi peste așteptări. „Le mulțumesc buzoienilor care au ieșit la vot. Sînt convins că și la nivelul județului Buzău, rezultatul va fi mult peste așteptările și prognozele pe care PSD-ul le-a făcut în condițiile în care noi am fost unul dintre județele cele mai afectate de ordonanța rușinii, ordonanța traseismului politic. Exit-poll-urile arată foarte clar dorință românilor de a vota pentru o altfel de Românie, de a vota împotriva unui sistem corupt. Sînt convins că viitorul președinte al României va fi Klaus Iohannis“, a declarat deputatul George Scutaru, președintele PNL Buzău. 

Deputatul Cezar Preda este convins că peste 2 săptămîni, diferența dintre cei 2 contracandidați va fi mai mare decît acum. „N-am nici un dubiu că indiferent de sforțările pe care le fac niște premianți  de aici ca să aducă cît mai mulți oameni la vot, ca să voteze Victor Ponta, Iohannis va fi președintele României. Cred că și Buzăul are datoria să participe la acest efort extraordinar de a schimba ceva în această țară, de a face o țară normală. Peste 2 săptămîni diferența va fi mai mare între cei doi pentru că Ponta nu mai are a ne spune nimic. La Buzău, am avut de înfruntat un PSD umflat, întărit prin Ordonanța 55, dar am făcut față acestei prigoane care este la nivelul Buzăului“, a declarat deputatul Cezar Preda. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU