Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4807 > Politica Locala Nr. 4807 de miercuri, 8 octombrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Acum, cînd pare mai puternic decît oricînd,


Primarul Holban a început să dea dreptate Opoziției

Traficul rutier în zona Primăriei din Rîmnic se redeschide

articol de: Doru GHEORGHIADE
Primarul Rîmni­cului, mai nou social-democratul Viorel Holban, a realizat și a recunoscut oficial, în plenul unei ședințe de lucru a Consiliului Local Municipal, că unul dintre pro­iec­tele inițiate de domnia sa, adoptat re­cent, nu a fost de bun augur. A fost de acord cu modificarea acestuia și a acceptat o propunere venită din partea democrat liberalului Viorel Hor­jea.         
Pe motiv că traficul rutier din zonă ar afecta structura clădirii în care funcți­onează Primăria, riscul major fiind acela de a se dărîma încet dar sigur, primarul Rîmnicului a consi­derat că cea mai bună măsură ar fi interzicerea accesului autoturismelor în zona Primăriei. 
A solicitat o verificare vizuală unui arhitect și în baza raportului întocmit de acesta, a inițiat un proiect de hotărîre privind interzicerea traficului rutier în jurul Primăriei. Un alt motiv care a stat la baza inițierii proiectului a fost acela de a împiedica organizarea unor raliuri în jurul instituției. Viorel Holban i-a înștiințat pe consilierii locali că seara și mai ales în week end, în jurul Primăriei au loc adevărate raliuri ce nu au putut fi stopate nici măcar de poliția locală.

Adoptat pentru o lună 

Deși au existat discuții contra pe baza proiectului, a fost adoptat. Imediat după adoptare, accesul spre Pri­mărie, din toate direcțiile, a fost interzis. Decizia primarului și a Consiliului Local nu a fost aplaudată însă de rîmniceni. Pe baza hotărîrii au apărut fel de fel de sesizări și discuții neplăcute. „Am ajuns la concluzia că nu este bine ce am făcut... Data viitoare voi iniția un proiect privind anularea acelei hotărîri. Dacă vă deranjează că inițiez eu, să inițieze domnul primar”, a intervenit consili­erul local din P.D.-L. Viorel Horjea în ultima ședință a C.L.M. care a avut loc la sfîrșitul lunii septembrie. 

Horjea susținut de Holban

Surprinzător, prima­rul Rîmnicului, social-democratul Viorel Holban a fost de acord cu ini­țierea unui astfel de proiect propus de consilierul Viorel Horjea, susținut și de  alți colegi din C.L.M. „În ­șe­dința din octombrie vom veni cu un alt proiect... Am picat de acord să lăsăm trafic des­chis pe partea cu Jandarmeria. Vom încerca să dăm drumul chiar mai devreme“, a declarat primarul Rîmnicului, Viorel Holban.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU