Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4802 > Politica Locala Nr. 4802 de miercuri, 1 octombrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Asta mai lipsea Buzăului


Război politic în Consiliul Județean

În noua haină pesedistă, Cristi Bîgiu nu poate strînge o majoritate solidă

articol de: Mirela DUMITRU
Război politic în Consiliul Județean
 
Ședința ordinară de Consiliu Județean cu multe controverse și atacuri din partea foștilor colegi către președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.         
Întrunirea de ieri a arătat că acum, după ce a trecut la PSD, președintelui CJ, Cristi Bîgiu, îi este greu să mai formeze majoritatea de două treimi necesară trecerii proiectelor privind obiectele de patrimoniu. În ședința de ieri, două proiecte privind înființarea unei stații de epurare a apei la Săpoca și darea în folosință a noii clădiri a Muzeului  Județean nu au trecut după ce liberalii s-au abținut de la vot iar PP-DD și PDL au votat împotrivă.  În prezent, tonul în CJ îl dau aleșii PSD cu sprijinul celor doi independenți Viorel Mocanu și Valentin Tănase, care formează o majoritate simplă.  

Liberalul Bădulescu: „Președintele Consiliului Județean a ales să-și trădeze propriul partid care l-a trimis aici“

După trecerea la PSD a președintelui CJ, Cristi Bîgiu, în semn de revoltă, foștii săi colegi liberali  Emilian Drăgoi, Cristi Romanescu și Dorin Bădulescu s-au abținut de la votul proiectelor de hotărîre aflate pe ordinea de zi. Ba mai mult, consilierul Dorin Bădulescu l-a acuzat pe Bîgiu de trădare. Excepția a constituit-o proiectul privind dezmembrarea lotului cadastral al terenului din apropierea Spitalului Județean, hotărîre votată și aprobată de consilierii județeni PSD și PNL chiar dacă aleșii PDL și PP-DD au votat împotrivă. „Ne-am abținut la toate hotărîrile anterioare ca formă de protest pentru ultimele evoluții politice la nivelul județului Buzău. Următorul punct pe ordinea de zi este un proiect vital și consilierii ­li­be­rali îl vor vota pentru că res­pectă buzoienii, cei care ne-au trimis aici. Vreau să atrag atenția însă că acesta nu este un vot pentru PSD și nici pentru persoana președintelui Consiliului Județean, care a ales să-și trădeze propriul partid care l-a trimis aici. Votul nostru de astăzi (n.r. - ieri) este pentru a ne respecta jurămîntul dat în fața locuitorilor județului Buzău. Mi-aș fi dorit să fi existat un jurămînt și în interiorul partidului pentru echipă, pentru electoratul care ne-a trimis aici“, a declarat Dorin Bădulescu, consilier PNL. 

Bîgiu: „A fost opțiunea mea în acest moment“

Reacția președintelui Consiliului Județean nu a întîrziat să apară. „Legat de declarațiile dînsului (n.r. Dorin Bădulescu), sîntem într-o ­șe­din­ță de Consiliu, nu am venit să facem declarații politice. Vreau să vă spun că am fost ales ca și dînsul pe lista USL și asta a fost opțiunea mea în acest moment. Am fost ales pe listele USL, nu se pune problema de a trăda partidul, eu nu vreau să îi acuz de trădare, cred că ar trebui să justifice de ce se votează împotriva proiectelor care sînt strict legate de interesele buzoienilor“, a afirmat Cristi Bîgiu, președinte C.J.

Florescu: „De ce trebuie să explicăm noi toate voturile astea?“

„Pînă acum trebuia să dăm tot noi răspunsuri vizavi de cum votăm. Acum cînd este o largă majoritate văd că tot noi trebuie să explicăm votul dar n-ar fi mai frumos și mai elegant să ni se explice nouă de ce au vo­tat? O să fim trași de urechi de domnul diriginte Cristinel Marian Bîgiu că așa este aici, nu știu dacă ați observat, sîntem ca la școală: avem un diriginte care ne spune, cînd la stînga, cînd la dreapta. Dar de ce trebuie să explicăm noi toate voturile astea? Dar de ce să nu ne explice dînsul cînd se vor opri hoțiile în județul ăsta? Cînd se va face Maternitatea?“, a precizat Raul Florescu, consilier PDL.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU