Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4795 > Politica Locala Nr. 4795 de luni, 22 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Opoziția e în genunchi!


Cum s-a vopsit în roșu-PSD întreg județul

Bîgiu și-a primit „botezul“ social-democrat sîmbătă la Arena Națională

articol de: Doru GHEORGHIADE
Proaspăt venit din P.N.L., președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, și-a pri­mit „botezul“ pese­dist sîmbătă după- amiaza, pe Arena Națională, la lan­sarea oficială în cursa prezindențială a lui Victor Ponta.         
Potrivit site-ului stiri­pesurse.ro: „Bîgiu a stat la Loja VIP alături de toți greii PSD – miniștri, vicepreșe­dinți – însă a fost rezervat în pupături, așa cum se obiș­nu­ieș­te între mai-marii parti­dului. Bîgiu a stat în per­­manență pe lîngă prima­rul Buzăului, Constantin Boșcodeală, care l-a prezentat lui Ilie Sîrbu".  Delegația de la Buzău deplasată la București a numărat peste 1.000 de persoane, printre care și „noile achiziții” făcute de social-democrați săptămîna trecută. După cum știți, „Or­do­nanța Dragnea” a făcut în cîteva zile ca aproape întreg județul Buzău să devi­nă roșu-PSD. Probabil după migrările de joi, PSD se află în cea mai bună situație din punct de vedere politic din istoria post-decembristă, odată cu venirea lui Cristi Bîgiu sub flamurile roșii pesediste, o chestiune parafată neoficial cu luni și luni în urmă, dar oficializată joi după înde­lungi negocieri purtate atît aici la Buzău, cît și la Centru, soldate cu o recoltă incredibilă pentru filiala județeană pesedistă prezidată de prima­rul Constantin Boșco­deală.
În mod evident PSD e un cîștigător fabulos al mult contestatei ordonanțe care permite aleșilor locali să migreze fără a-și pierde mandatul, timp de 45 de zile.  Social-de­mocrații au recuperat funcția de președinte al Consiliului Județean, Primăria Rîmnicu Sărat prin racolarea, de altfel așteptată, a primarului Viorel Holban și vicelui Sorin Cîrjan, plus cîțiva consilieri municipali, dar și orașul Po­goanele unde primarul Florin Dumitrașcu a devenit și el pesedist. La Nehoiu, primarul Florin Lungu a fost urmat la PSD de viceprimarul liberal Ionuț Milea, la fel ca și Ion Gherghiceanu de la Pătîrlagele. Astfel, PSD are toate localitățile mari cu municipiile și orașele din tot județul înroșite. 

Opoziția, făcută praf 

În total, PSD a luat cu acte 24 de primari de la Opoziție, între care 18 de la PNL și restul de la PDL. Prin urmare, social-democrații controlează nu mai puțin de 72 de administrații locale plus cea județeană. Liberalii au mai rămas cu 8 primari, iar PDL cu 7, după ce în 2012 la alegerile locale PSD își adjudecase 46 de primării, PNL - 27, iar PDL - 14.  Operațiunea de racolare continuă, însă, și nu sunt excluse alte migrări. Mai trebuie spus, pentru acuratețe, că PSD a mai bătut palma cu primarul din Mărăcineni încă înainte de localele de acum doi ani, Constantin Dumitru, care atunci a jucat cu social-democrații și a fost dat afară din PDL. 
În plus, PSD a cîștigat și alegerile parțiale de la Valea Rîmnicului, după decesul fostului primar Ion Sandu. Sursele noastre mai spun că în aceste zile, alți edili-șefi își negociază viitorul cu toate apelurile făcute de liderul PDL, deputatul George Scutaru. Se vorbește, deci, despre liberalul Marian Mușat de la Valea Salciei, PNL-istul Ion Tudose de la Buda și PDL-istul Andrei Fătu de la Chioj­du. La PDL mai rămîn Georgian Calotă (Balta Albă), Dumitru Spiță (Vîlcelele) și Frusina Ghinea (Movila ­Ba­nului). Liberalii par a mai conta pe primarii Adrian Perțea (Brăești), Valerian Marcu (Berca), Marin Stoica (Cănești), Gheorghe Sturzu (Pîrscov), Florin Leaua (Puiești), Gheorghe Radu (Cătina), Ion Enache (Cilibia) și Viorel Panțuru (Topliceni).

P.N.L. îl păstrează pe Cristi Romanescu la vicepreședinția C.J.

PNL îl păstrează pe Cristi Romanescu în postul de vicepreședinte al Consiliului Județean. El a declarat că din consiliul județean, de va fi să plece, va pleca doar acasă. Așa se face că deputatul liberal George Scutaru contează acum pe Dorin Bădulescu și ­Emi­lian Drăgoi.

Vlase și Mariana Tudor au ales pe Tăriceanu

Componența CJ în acest moment arată astfel: PSD - 16 consilieri, PDL - 7, PNL - 3, PP-DD - 3 și PLR - 2 plus doi consilieri independenți, anume Viorel Mocanu și Valentin Tănase. Ieri, consilierul Gheorghe Vlase, fost șef al PC, și consiliera libe­rală Mariana Tudor au notificat secretariatul CJ că trec la Partidul Liberal-Reformator al lui Călin-Popescu Tăriceanu, iar Vlase devine interimar al organizației județene a PLR Buzău. Cu Bîgiu au plecat la PSD consilierii județeni Adrian Petcu, Robert Pițigoi și Gabriel Alexandrescu.

Iată lista parțială a primarilor din Opoziție, trecuți la P.S.D.

PNL: Viorel Holban (Rîmnicu Sărat) 
PNL: Ion Gherghiceanu (Pătîrlagele) 
PNL: Florin Dumitrașcu (Pogoanele) 
PNL: Ilie Nicolae (Cochirleanca) 
PNL: Ion Zaharia (Florica) 
PNL: Paraschiv Popescu (Ghergheasa) 
PNL: Gheorghe Stanciu (Grebănu) 
PNL: Fănel Ungureanu (Mărgăritești) 
PNL: Marian Apostol (Năeni) 
PNL: Nicolae Stoica (Pănătău) 
PNL: Dumitru Stanciu (Rîmnicelu) 
PNL: Domnica Vlad (Robeasca) 
PNL: Florin Snae (Rușețu) 
PNL: Valeriu Vișoiu (Săhăteni) 
PNL: Daniel Năstase (Vernești) 
PNL: Romi Dedu (Viperești) 

PDL: Valentin Grigore (Bozioru) 
PDL: Stănel Neculai (Largu) 
PDL: Mircea Frățilă (Luciu) 
PDL: Cristache Grama (Odăile) 
PDL: Nicușor Ștefan (Pardoși) 
PDL: Cornel Enache (Pietroasele)

 

COMENTARII

bucur:
Pentru proiectele USL
Sunt unii cetateni care inteleg greu rezultatul votului din 2012 la Buzau pentru USL, vizand doar atacuri la persoane si mai putin bunul mers al localitatilor. Totul a pornit de la ruperea USL de catre Antonescu(pentru trecerea la PPE) si constituirea fortata a unui ACL, fara ca primarii si consilierii(alesi prin vot) din comunele judetului sa fie intrebati daca sunt si ei de acord. Iar…”Ordonanta Dragnea” nu face altceva decat sa dea posibilitatea ca fiecare administratie locala sa poata sa functioneze, ceea ce se face spre binele localitatilor din judet. Prin desfiintarea, fortata de catre Crin Antonescu si Scutaru(pt. Buzau) a USL si aparitia ACL se crease la fiecare consiliu local dispute care blocau toate proiectele necesare dezvoltarii localitatilor.

Faptul ca „PSD a luat cu acte 24 de primari de la Opoziţie, între care 18 de la PNL şi restul de la PDL” nu face altceva decat sa exprime o realitate teritoriala prin care acestia sa poata continua proiectele USL alaturi de PSD(chiar si PDL).

Asadar colaborarea USL exista...., respectandu-se votul dat de buzoieni pana in 2016, „Ordonanta” nefacand altceva decat sa dea posibilitatea ALESILOR LOCALI sa revina la pozitia pt. care au fost votati….
pantazy:
MANDRI CA SUNTEM BUZOIENI!
Se reface la Buzau PCR-ul, deosebirea este ca cei din vechiul PCR aveau si ceva "glagorie".

MANDRI CA SUNTEM BUZOIENI!
dan :
comunicare
FARA ONOARE ! !ARE DREPTATE VOICU ------LA ROMANI TRADAREA E O VIRTRUTE ! ATI INSELAT ALEGATORIII ! RUSINE !
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU