Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4783 > Politica Locala Nr. 4783 de joi, 4 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

După cum am zis,


Bîgiu a plecat la P.S.D.

Dar ajunge cu jumătate din efectivele promise la negocieri

articol de: Doru GHEORGHIADE
Președintele Consiliului Județean e, aproape cert, deja social-democrat. După îndelungi negocieri purtate atît aici la Buzău cît și la Centru, Bîgiu a bătut palma cu liderii social-democrați. În schimbul aderării la PSD, Bîgiu, care se spune că ar fi și semnat ieri la București o adeziune, a primit asigurări că va fi candidatul organizației județene Buzău a PSD pentru un nou mandat de șef al CJ. Totodată, Bîgiu a promis fruntașilor organizației pesediste din Capitală că va veni în rîndul social-democraților cu un important număr de primari și consilieri județeni, municipali și comunali, numai că, așa după cum se vorbește, din ce în ce mai apăsat, „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din tîrg“, căci mulți dintre cei cu care trebuia să descindă Cristi Bîgiu în PSD s-au „pierdut pe drum”. 
Unii vor să vireze către Tăriceanu, iar alții rămîn în PNL. Oricum situația politică de la Buzău rămîne destul de complicată, iar pe acest fond în PNL se manifestă o mare bolboroseală. Liderul organizației face ședință după ședință, căutînd o soluție post-Bîgiu pentru filială, numai că nu prea se înghesuie nimeni la muncă. Sursele noastre susțin că există deja doi nemulțumiți care se apropie de PRL-ul lui Tăriceanu, respectiv consilierul județean Mariana Tudor și fostul vicepreșe­dintel CJ, Emilian Drăgoi. Aceleași surse ne-au explicat că deputatul liberal George Scutaru a purtat negocieri pentru a preda o parte din prerogative după plecarea lui Bîgiu avocatului Dorin Bădulescu, însă acesta nu a acceptat pentru că a pus anumite condiții rămase nesatisfăcute. 
Așadar, am avut dreptate atunci cînd am scris acum trei luni că Bîgiu devenea pesedist în cuget și-n simțiri, iar astăzi e aproape oficial în PSD, deși a declarat în repetate rînduri că nu va face acest pas. Ce se va întîmpla în PSD după ce Bîgiu va deveni și public membru al acestui partid, nu e greu de intuit. Deja sînt informații potrivit cărora Bîgiu a afirmat în 
anumite cercuri din București că el și grupul său nou venit în PSD va prelua puterea în partid și va face toate jocurile în județ. Informațiile mai arată că el ar putea fi ajutat chiar de către Scutaru în aceste demersuri de subminare a actualei structuri de conducere, iar dacă lucrurile vor evolua defavorabil, în PNL e posibil ca și actualul șef al PNL Buzău să-și cauta izbăvirea în PSD.

Cine rămîne în P.N.L.

Dacă nu rămîne în PNL unde alături de alți fideli ai lui Bîgiu, nași și cumetri, țin locul cald. Prin urmare, viața politică în PNL dar și în PSD devine din ce în ce mai complicată iar aerul mai fierbinte. Căci e de la sine înțeles că sînt poli de interese în PSD Buzău care nu văd cu ochi buni venirea grupului Bîgiu în partid deoarece chiar ei mizau să preia frîiele ­pu­terii.

 

COMENTARII

brihanaca:
adevărul
Pentru cei care nu ştiu, pot să vă furnizez tot adevărul dar mă mulţumesc să vă spun: "aşa e!" dar în realitate NU E AŞA! Concluzia o trage fiecare! Revin!
didu:
E veche, domnule
Povestea migraţiei politice, are deja două decenii. E uzată, jerpelită, ruptă în coate, nu se mai poartă. Alianţe, fuziuni, jocuri politice-iată prezentul "politichiei"româneşti.Jocuri? Pe seama cui? De dragul ţării?Alianţe? Pentru ce? pentru câştigul cui? Fuziuni? Cu cine? Dece? Răspuns: ca să nu moară media de foame! Ce vorbeşti domnule? Mass-media trăeşte cu muniţie de război: Dezvăluiri care "aruncă în aer",ştire "bombă",întâmplări "explozive", etc. toate din limajul "frontului".Atunci ce ne rămâne? Cum ce:intriga de culise, şforăria egolatră, compromisul eficient, contrele suburbane şi limbajul de mahala..."Moştenirea"comunistă a "luptei de clasă" se deplasează pe scena plitică.
IANCU CONSTANTIN:
avertisment
http://www.contributors.ro/administratie/primarii-migratori/
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU