Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4771 > Politica Locala Nr. 4771 de marti, 19 august 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Se cunoaște că nu sîntem nemți:


30 de secretari de comună au chiulit de la instruirea pentru alegeri

Mulți dintre cei prezenți au venit tîrziu

articol de: Florin ZAFIU
30 de secretari de comună au chiulit de la instruirea pentru alegeri
 
Doar cîteva luni ne mai despart de momentul în care vom fi din nou solicitați la urne pentru a ne alege un alt președinte. Pînă în data de 2 noiembrie însă autoritățile locale vor trebui să își facă temele astfel încît scrutinul să se organizeze conform legii în baza unui plan bine stabilit.         
Luni, secretarii comunelor din județ au fost chemați pentru a participa la o instruire organizată de către Prefectură în parteneriat cu reprezentanții Autorității Electorale Per­manente, Filiala S-E, ocazie cu care au primit și datele necesare legat de accesarea registrului electoral. Nu toți secretarii de comune au răspuns prezent solicitării de participare motiv de nemulțumire pentru reprezentanții Prefecturii Buzău. „Nu știu dacă sunt cele 85 de persoane delegate prin dispoziția primarului să răspundă de registrul electoral. O să aducă și prezența și … știți, cred că aproape toți mă cunoașteți, la ora pe care o stabilim, cum am zis la ora 11.00, dumneavoastră la ora 11.00 trebuie să fiți în sală“, a declarat  Maria Buleandră, prefect județul Buzău.

Nu au fost nici punctuali

În acest mod a debutat instruirea secretarilor de comune vizavi de organizarea alegerilor prezidențiale programată pentru începutul lunii noiembrie. Prefectul județului Buzău s-a arătat nemulțumit de faptul că doar 50 dintre cei 85 de delegați 
și-au făcut apariția în sală, o parte dintre ei prezentîndu-se la cîteva zeci de minute după începerea ședinței. A fost prima ședință organizată cu scopul de a informa primăriile cu privire la programul de organizare a scrutinului, iar dacă lucrurile vor continua în acest mod, a mai precizat prefectul de Buzău, sancțiunile nu vor întîrzia să apară. „Fac precizarea că începînd de astăzi (n.r. - luni) am intrat în linie dreaptă pentru buna desfășurare și organizare a alegerilor prezidențiale din data de 2 noiembrie.  Sînt multe de făcut, în primul rînd primarii au ­obli­ga­ția să emită dispozițiile cu localurile, secțiile de votare, facem listele cu juriști, va avea loc tragerea la sorți a ­preșe­dinților și locțiitorilor. Programul calendaristic este foarte strict“, a afirmat Maria ­Bu­lean­dră, prefect județul Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU