Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4746 > Politica Locala Nr. 4746 de miercuri, 16 iulie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Angajat al Primăriei Rîmnicului, acuzat de rasism

articol de: Mona-Liza STANCIU
Paulică Mol­do­vea­nu, președintele ro­milor din cartierele Costieni și Alecu Bagdat din Rîmnic, a acu­zat public un angajat al Primăriei Rîm­nic­u Să­rat de discriminare și rasism. Mulți romi întîmpină probleme cînd solicită eliberarea unor documente. În cadrul unei ședințe dedicată întrutotul cetățenilor de etnie romă din Rîmnic, reprezentantul romilor din cele două cartiere a lansat acuzații grave la adresa unui angajat al Primăriei, de la biroul de impozite și taxe. A strigat în gura mare că este rasist și că face discriminare. „Mă deranjează discriminarea la taxe și impozite. Adrian Ciocîrlan se comportă foarte urît cu romii. Rasist, așa pot să-l consider pe acest om”, a declarat Paulică Moldoveanu. 

Din cauza datoriilor

Motivul pentru care romii din Rîmnic au de obicei probleme cînd ajung la Primărie, în mare parte, pentru a solicita eliberarea unui document, a unei adeverințe, este neplata la timp a impozitelor și taxelor locale. Au fost cazuri în care reporterii noștri au fost înștiințați că cetățenilor de etnie romă nu le sînt eliberate documentele necesare solicitate pentru că înregistrează datorii la impozitele și taxele locale. Un exemplu este al unui vîrstnic din cartierul Flămînda. În încercarea de a-i face carte de identitate nepotului său a mers la Primărie pentru a solicita adeverință din care să rezulte că deține locuință, unde, ulterior, îl lua în spațiu pe nepotul său. 

Tertipuri comuniste pe timp de criză

Pentru că nu-și plătise impozitul la casă și teren, chiar în condițiile în care familia bătrînului, ca de altfel multe alte familii din car­ti­erele Flămînda și Barasca, nu avea contract de proprietate pe casa și terenul deținute de ani buni, singura dovadă 
de-a lungul vremii că este proprietar fiind aceea că uneori el, alteori soția, plăteau taxele la Primărie, asta pînă să dea criza financiară peste ei, omul a fost trimis la plimbare. S-a trezit că cineva de la impozite și taxe a refuzat să-i elibereze adeverința de care, de altfel depindea pentru a-i face buletin nepotului, pe motiv că are datorii la bugetul local, cu mențiunea că pînă nu le achită, nu va primi adeverința. Cert este că nu doar romii au datorii la bugetul local. Tot cert este că condiționarea eliberării unei adeverințe nu are suport legal mai ales cînd devine o piedică în încercarea de a face unui copil o carte de identitate. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU