Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4719 > Politica Locala Nr. 4719 de vineri, 6 iunie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Măcar acum o fi ieșit bine?


Extraordinara de îndreptare - o ședință de spălat gafe în serie

Ieri, la Consiliul Județean, consilierii au votat rapid îndreptarea unor erori jenante adoptate prin vot în ședințele ordinare precedente

articol de: Mirela DUMITRU
Extraordinara de îndreptare - o ședință de spălat gafe în serie
 
Administrația ju­de­țeană pare să impună în practică un nou tip de ședință: extraordinara de îndreptare. Scopul – îndreptarea erorilor pe care le comit aleșii atunci cînd votează proiecte re­dactate greșit.         

Așa s-a întîmplat joi, cînd consilierii județeni au fost chemați într-o ședință extraordinară care a avut trei puncte pe ordinea de zi. Iar două dintre ele au fost proiecte votate în ședințe pecedente, dar imposibil de aplicat din cauza formei greșite în care au fost adoptate

Consilierii județeni buzoieni s-au întrunit joi 

într-o nouă ședință extraordinară pentru a îndrepta 2 greșeli votate la ședința ordinară de acum o săptămînă. Consiliul Județean s-a făcut de rîs încercînd să se înscrie în Programul Rabla în baza unui act cu accente de amatorism. Solicitarea a fost respinsă, iar administrația județeană a fost dată exemplu negativ, în mod public. 
Un al doilea act care a avut nevoie de „reparații” a fost o hotărîre care pre­vedea completarea programului de achiziții prin introducerea unor cheltuieli prevăzute într-un proiect european derulat de CJ. 

Greșelile din această hotărîre au fost sesizate în comisiile de specialitate, dar proiectul de hotărîre a intrat în plen, tot în forma greșită. În acest caz a fost nevoie de corectarea unei sume alocate pentru achi­zi­ția unui număr de 7 aparate de aer condiționat, pentru care s-a votat inițial o sumă exorbitantă, de 28 de mii de euro. Așa că a fost nevoie de ședința de ieri pentru ca eroarea să fie îndreptată. 
Aleșii au fost cu toții de acord să îndrepte greșelile și au recunoscut că nu este pentru prima oară cînd un proiect nu este redactat corect. 

„Cred că cei din tehnicul Consiliului Județean ar putea să spună mai multe. Nu ar fi prima și nici ultima oară cred eu cînd vin proiecte eronat făcute“, a declarat Eduard Dumitrașcu, consilier jude­țean PP-DD.

Se vor lua măsuri

Elaborarea, la fel  ca și votarea unor hotărîri de consiliu angajează răspunderea celor care le emit, indiferent că e vorba de funcționari sau de aleși. Cu toate acestea, nimeni nu a fost tras la răspundere. Vicepreședintele Consiliului Județean, Cristi Roma­nescu, a anunțat, totuși, că președintele instituției, Cristi Bîgiu, se gîndește la sancțiuni. „Domnul ­preșe­dinte Bîgiu a luat act de aceste greșeli bineînțeles și chiar se discută ca persoanele care au greșit să fie sancționate“, a afirmat Cristi Romanescu, vice­președinte CJ Buzău. 

Dincolo de îndreptarea erorilor, aleșii județeni au aprobat și un proiect care vizează modernizarea Spitalului Județean Buzău. Consilierii au aprobat ­do­cumentația tehnică, necesară pentru obținerea unei finanțări europene în ­ve­de­rea reabilitării celui mai mare spital din județ, iar totul a durat fix 3 minute și 40 de secunde, cît i-a luat vicelui Romanescu să citească proiectul și consilierii județeni să fluture din mîini. De remarcat că președintele CJ, Cristi Bîgiu, a evitat să prezideze extraordinara de ieri fe­rin­du-se să-și asocieze imagi­nea cu gafele din ultima vreme. În rest, vechile alianțe au funcționat impe­cabil, fapt văzut la vot. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU