Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4702 > Politica Locala Nr. 4702 de miercuri, 14 mai 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Împreună cu gașca transpartinică din Rîmnic,


Primarul Holban i-a ruinat economic pe adversarii politici

Timp de 6 ani s-au aplicat amenzi pentru distrugerea întreprinzătorilor din Opoziție

articol de: Mona-Liza STANCIU
Un fapt absolut banal pune în evidență modul în care edilul Rîmnicului, Viorel Holban, a încercat să-și distrugă adversarii. Fără un studiu asupra impactului economic și social, Holban, împreună cu gașca interpartinică din Consiliul Local Municipal, a dispus închiderea circulației pe unele porțiuni de drum din municipiu cu scopul evident de aruina micile afaceri ale unor întreprinzători care nu i-au satisfăcut interesele de grup. Un simplu cetățean a pus în evidență abuzul găștii lui Holban, a cîștigat un proces în instanță, semn că măsura era ilegală, dar "băieții" au continuat să aplice amenzi rîmnicenilor pentru unicul scop de a-i mai descuraja să ajungă în zonă iar oamenii de afaceri puși la index să dea faliment. 

Iată faptele! 

În anul 2010, un rîmnicean a solicitat Judecătoriei Rîmnicu Sărat anularea unui proces-verbal de contravenție. Avusese autoturismul proprietate personală parcat în zona centrală, exact în zona în care, conform indicatorului, traficul rutier era interzis între orele 22.00-06.00. Parcase în imediata apropiere a locului de muncă. "I-am răspuns că am program pînă mai tîrziu, dacă sînt probleme care trebuie rezolvate  și că doresc să mi se restituie actele deoarece nu am săvîrșit nici o încălcare a regulilor de circulație. Am rugat să mi se arate în Codul Rutier unde este prevăzut faptul că nu pot ieși cu mașina de pe un sector de drum unde accesul este interzis între anumite ore, iar domnul mi-a spus că trebuia să scot mașina din acest sector de drum pînă la ora 22.00, dupa care să mă duc să o iau de unde am parcat-o", menționa contestatarul în acțiunea înaintată instanței de judecată. 

Și Judecătoria și Poliția au aflat

În contestația formulată, contestatarul rîmnicean a menționat : "Am cunoștință că pentru sectorul de drum pentru care e prevăzută restricția de circulație între orele 22.00-.06.00, există o hotărîre judecătorească definitivă potrivit căreia accesul pe strada Victoriei nu este supus nici unei interziceri privind accesu". Odată cu înregistrarea contestației, instanța a luat la cunoștință că exista o hotărîre care era încălcată. A înaintat automat un exemplar al contestației și copii după documentele depuse și Poliției. Au fost deci sesizați și polițiștii. Cu toate acestea, ani la rînd, în zona cu pricina au fost aplicate amenzi de circulație. Contestatarul a cîștigat procesul. Procesul-verbal a fost anulat de Judecătoria Rîmnicu Sărat la începutul anului 2011. 

Restricțiile au fost ridicate, dar indicatorul nu

La sfîrșitul lunii aprilie Consiliul Local Municipal Rîmnicu Sărat a adoptat un nou proiect de hotărîre. Consilierii au votat pentru ridicarea restricțiilor din zona centrală, însă ambiția primarului nu are limite. Ani la rînd a încălcat o hotărîre judecătorească și i-a determinat și pe polițiști să facă același lucru, iar acum, după ce a fost adoptat proiectul, chipurile respectă legea. Indicatoarele de restricții sînt la locul lor. Viorel Holban, se pare, așteaptă avizul favorabil al Prefecturii Buzău pentru a ridica indicatoarele.

De 6 ani se aplică amenzi ilegal

În anul 2008 Consiliul Local Municipal Rîmnicu Sărat adopta un proiect de hotărîre conform căruia pe anumite străzi din zona centrală a Rîmnicului era interzis traficul rutier în week-end. Pentru că decizia C.L.M. i-a afectat pe comercianții din zonă, aceștia susținînd că le-au scăzut considerabil vînzările, au contestat în instanță hotărîrea C.L.M. care, în cele din urmă, a fost anulată de Tribunalul Buzău. La nici o lună de la decizia Tribunalului Buzău, Viorel Holban a inițiat un nou proiect privind modificarea aceleiași hotărîri, respectiv a unei hotărîri anulată de instanță. Ilegal ! Proiectul a fost adoptat și în baza lui, traficul în zona centrală a rămas ani la rînd restricționat, de data aceasta zilnic între orele 22.00-06.00, iar cei care au îndrăznit să ignore indicatorul s-au ales cu amenzi. Odată cu anularea hotărîrii, instanța a anulat restricționarea.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU