Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4617 > Politica Locala Nr. 4617 de miercuri, 8 ianuarie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Politica Locala

La început de an electoral se înregistrează


Vînzoleli pe scena politică

U.N.P.R. continuă să atragă P.P.-D.D. și vrea grup parlamentar și la Camera Deputaților și la Senat

articol de: Doru GHEORGHIADE
Partidul Mișcarea Populară încearcă să se întărească în teritoriu. În ultimele săptămîni, liderii județeni s-au preocupat să organizeze filialele comunale. Președintele organizației județene PMP, avocatul Cristian Nicu, spune că în acest moment partidul are organizații complete în 28 de comune. "Căutăm soluții pentru celelalte localități, căci vrem ca pînă pe 15 ianuarie să completăm cel puțin 50 de organizații comunale, inclusiv în cele 3 orașe ale județului", mai declară avocatul Nicu Cristian. De asemenea, fruntașul PMP-ist a mai zis că la filiala județeană au mai aderat cîteva persoane din filiala municipală a PDL Buzău. Totodată, Nicu Cristian afirmă că e convins că în scurt timp PMP  va avea grup parlamentar atît la Senat, cît și la Camera Deputaților.

U.N.P.R., un performer al transferurilor

În acest context, pe fondul unor tensiuni evidente existente în USL, fiecare dintre marii combatanți din Uniune încearcă să-și întărească poziția. De pildă PSD a atras prin intermediul UNPR o mulțime de parlamentari, iar în acest sens am putut asista la o adevărată campanie. La un moment dat, UNPR a încartiruit 4 parlamentari de la PP-DD, între care și senatorul de Buzău Constantin Popa, și sînt semnale că alți 4 au bătut palma cu progresiștii vicepremierului Gabriel Oprea. Astfel, PSD, UNPR și PC au constituit deja o majoritate parlamentară, ceea ce denotă că atît social-democrații, cît și liberalii, încearcă să se întoarcă astfel încît în momentul rupturii, dacă aceasta se va produce, să fie cît mai puternică.

Ce se întîmplă pe dreapta?

Desigur, în condițiile de acum este de așteptat ca dreapta politică românească să încerce o coagulare. Situația este însă destul de complicată căci în PNL părerile privind menținerea USL sînt împărțite. PDL tace și tratează cu aroganță celelalte mici formațiuni declarate de dreapta, iar PNȚ-CD nu reușește să-și revină. Prin urmare, alegerile europarlamentare vor fi un fel de hîrtie de turnesol care va arăta dacă stînga și dreapta se vor cristaliza.

 

COMENTARII

bucur:
Oare, ce se intampla ?
As dori sa-mi exprim si eu o opinie in legatura cu intrebarea :"ce se intampla pe dreapta ?"

Cel mai important partid de dreapta d.p.d.v. ISTORIC este si va ramane PNL, acum in USL, avand aprox. 20%. Celelalte care se vor tot de dreapta, laolalta ar putea avea cam 18% si se RAZBOIESC sa-si imparta aceste procente. Oricat ar incerca cele....minuscule(FC, PNTCD,PMP) sa creasca procentual o vor face doar ciupind din zestrea PDL(care ar scadea). Eu unul sunt convins ca in judetul Buzau daca PMP ar ajunge la 5%, atunci PDL scadea cu 5%, si ar avea doar 11-13%. In niciun caz PSD nu va scadea. Asa ca....vanzolelile au loc doar intre niste....procente...
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU