Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4608 > Politica Locala Nr. 4608 de marti, 17 decembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cei trei primari ai orașelor mari din județ au fost declarați incompatibili


A.N.I. dă mari bătăi de cap aleșilor

Primarul Rîmnicului a pierdut procesul cu Agenția la instanța de fond și edilul-șef al Nehoiului a avut parte de o percheziție

articol de: Doru GHEORGHIADE
Constantin Boșcodeală, primarul Buzăului, a cîștigat însă la Curtea de Apel procesul intentat contra A.N.I.


Agenția Națională de Integritate (A.N.I.) creează mari probleme aleșilor locali și județeni. La nivel național sînt mii de aleși de toate felurile care au fost identificați în stare de incompatibilitate administrativă sau penală, ca să nu mai vorbim despre funcționarii Puterii, care, mulți dintre ei, au fost descoperiți ca fiind incompatibili. Pe rolul Justiției se află acum sute de cazuri în care cei declarați incompatibili au dat în judecată Agenția Națională de Integritate contestînd deciziile ei. Procesele se află în diferite stadii, iar politicienii au încercat, prin diverse metode, să limiteze ori chiar să desființeze Agenția, însă partenerii externi au făcut presiuni pentru ca ANI să-și continue activitatea.

Prima partidă cîștigată

La Buzău, situația nu diferă foarte mult de restul țării. Însuși șeful celui mai mare partid de la nivel județean, pesedistul Constantin Boșcodeală, are de-a face cu ANI, care l-a declarat incompatibil, întrucît ar fi fost reprezentant al municipalității în AGA a societății pendinte de CLM, anume Aquafor SA Buzău. Magistrații Curții de Apel Ploiești au decis însă recent să-i ridice incompatibilitatea lui Boșcodeală, dar ANI are cale de atac. Abia la anul vom ști dacă Boșcodeală a fost, într-adevăr, incompatibil administrativ, sau la  mijloc a fost o eroare produsă în interiorul Registrului Comerțului, instituție care a pus actele la dispoziția ANI, așa cum prevede legea.

Primarul Rîmnicului a pierdut primul meci

În ceea ce-l privește pe primarul din Rîmnicu Sărat, liberalul Viorel Holban, el a pierdut săptămîna trecută prima partidă cu ANI, pe care a dat-o în judecată întrucît l-a declarat incompatibil administrativ. În esență, primarul Rîmnicului a fost simultan și edil-șef și reprezentant al municipalității în AGA a "Compania de Apă" SA Buzău. Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au validat decizia ANI, dar Viorel Holban poate ataca decizia la o instanță superioară.


Lungu a fost percheziționat

În sfîrșit, edilul-șef al celui de-al treilea oraș ca mărime din județ, anume pesedistul Florentin Lungu a făcut obiectul unei percheziții. Recent, procurorii de la Curtea de Apel Ploiești au descins la primăria condusă de Lungu de unde au ridicat două computere și o serie de documente. Toate acestea după ce, cu cîteva luni în urmă, Lungu a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate penală, întrucît, potrivit comunicatului Agenției, el a efectuat plata unui contract cu firma în care este asociat, document încheiat încă de pe vremea cînd primar era Alexandru Corcodel. Edilul-șef din Nehoiu a declarat recent că nu recunoaște decizia ANI și că dă în judecată Agenția. Nu se știe însă dacă a făcut sau nu acest demers. Se observă, însă, că primarii celor mai importante orașe din județ au probleme mari cu ANI.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU