Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4598 > Politica Locala Nr. 4598 de marti, 3 decembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Pedeliștii au dat buzna la urne?


Alegeri rezolvate cu pixul și xeroxul?

La Beceni 90% dintre pedeliști s-au prezentat la urne pentru alegerile interne

articol de: Doru GHEORGHIADE
Discrepanța dintre realitate și datele furnizate oficial de către actuala conducere a P.D.L. Buzău a devenit flagrantă. După alegerile interne de sîmbătă, presei i-au fost transmise date care ridică mari semne de întrebare în condițiile în care filiala județeană pedelistă este în plină degringoladă, după dezertările în serie din ultimele săptămîni. De pildă, după alegerile de sîmbătă care i-au opus pe candidații PDL pentru Palatul Cotroceni, jurnaliștii au aflat că pedeliștii au în județ fix 3.749 membri cu cotizația plătită la zi, iar dintre aceștia, 2.425 membri s-au prezentat la cele cinci secții de votare din județ. Sursele noastre din interiorul partidului declară însă că asemenea cifre nu concordă absolut deloc cu realitatea, iar operațiunea de vot s-a rezolvat cu pixul și xeroxul.

O exagerare prea mare

Aparent un eveniment fără miză, alegerile interne de sîmbătă din PDL au reprezentat un moment de reparare a imaginii actualei conduceri a filialei județene. Pentru a estompa efectul "hemoragiei" cronice cu care se confruntă organizația județeană, s-a decis demararea unei operațiuni de mistificare a datelor astfel încît să rezulte că unii pedeliști s-au înghesuit la urne pe întreg cuprinsul județului hotărîți să voteze candidații PDL la președinția României. Numai că exagerarea a fost prea mare.

La țară, cotizațiile nu s-au strîns de ani întregi

Sursele noastre spun că, de exemplu, în mediul rural, n-au mai fost strînse cotizații de ani în șir deși ele erau modice, de 1 leu nou, lunar, și apoi, nici chitanțiere, evident, nu există. Dar și așa, nimeni n-a mai îndrăznit să ceară oamenilor de la țară să plătească respectivele cotizații, mai ales că pe sutele de consilieri comunali actuala conducere județeană nu i-a mai băgat în seamă după dezastrul de la alegerile generale. Cît despre prezența la vot, în cele 5 secții de votare, să luăm doar un singur exemplu; la Pătîrlagele, de pildă, organizația PDL aproape nu mai există, căci președintele și vicepreședintele au plecat recent la PMP. Totuși, potrivit datelor oficiale, 79% din poporul pedelist pătîrlîgean s-a înghesuit să voteze. Cine l-a mobilizat la vot?

Urna și cămăruța

Atunci cînd gluma s-a îngroșat s-a apelat, ca de fiecare dată, la pix și xerox. Aceleași surse ne-au precizat că urmele au fost duse în "cămăruța din spate" de la sediul central din Buzău, unde xeroxul a funcționat la capacitate maximă iar pixurile au scris de zor. Și așa cum a avut parte de o prezență la vot de 2425 de membri cotizanți adică 64,68% din totalul de 3.749 de pedeliști cu cotizația plătită la zi. Recordul s-a înregistrat la Beceni unde 90% din pedeliști au venit să voteze la primele ore ale dimineții iar cel mai slab procent s-a contabilizat în Buzău unde s-a votat cam 59% din electori. Să remarcăm însă că măcar procentul general de prezență per județ a fost unul decent de 64,68% iar Predoiu a obținut 71,1% în timp ce Falcă a luat 28,4%.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU