Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4574 > Politica Locala Nr. 4574 de miercuri, 30 octombrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Se reașează raportul de forțe în Uniune?


U.S.L. mai produce un val de schimbări la vîrful deconcentratelor

Ultimii directori susținuți de P.D.L. sînt înlocuiți. Există și excepții

articol de: Cătălina JINGOIU
Uniunea Social Liberală face înlocuiri la vîrful unor instituții descentralizate. Acum două zile, directorul Direcției Agricole și Pentru Dezvoltare Rurală, Cosmin Florea, a fost înlocuit. Florea a pierdut sprijinul partidului pentru un alt liberal, rîmniceanul Marian Grigoraș, care a fost instalat în funcție. Fostul director al instituției a fost detașat la Giurgiu, dar nu se știe dacă se va prezenta la post.

Proces de evaluare

De altfel, liberalii par a fi în plin proces de evaluare a oamenilor pe care i-au instalat pe posturi de conducere în instituții publice. Săptămîna aceasta, directorul adjunct al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, Carol Dinu, urmează să fie înlocuit. Oficial, ca urmare a unei demisii, dar surse politice susțin că formațiunea care l-a propulsat în funcție - PNL - ar fi avut anumite nemulțumiri legate de activitatea sa. Nici inspectorul-șef din învățămînt nu a produs satisfacție, prin activitatea sa, spun surse politice, dar deocamdată nu s-a luat o decizie de înlocuire a lui Dumitru Ene. 

Înlocuire și la D.S.P.

O altă înlocuire se prefigurează la vîrful Direcției de Sănătate Publică, unde medicul Venera Acsinte are mari șanse să revină, dar pe un post de adjunct. Acsinte a condus Direcția în guvernarea PDL, dar și ulterior, pînă la începutul lunii august a anului curent. Atunci, printr-un ordin al ministrului Sănătății, Venera Acsinte a fost înlocuită cu social-democrata Viorica Mihalașcu. Între timp, cu susținerea PNL, Acsinte se pregătește să revină pe postul de adjunct care, conform algoritmului politic, este al liberalilor.

D.S.V., schimbare și detașare

O schimbare se organizează și la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor unde director este democrat-liberalul Adonis Dragnea, rămas în funcție de pe vremea guvernării PDL. În urmă cu o săptămînă, Dragnea a primit ordin de detașare la Satu Mare dar, în aceeași zi, a intrat în concediu medical. Deocamdată, conducerea instituției este asigurată de adjunctul Ionel Botezatu, dar această incertitudine de la vîrful instituției se prelungește de mai bine de un an.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU