Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4543 > Politica Locala Nr. 4543 de marti, 17 septembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Șansa prezintă azi o


Poză la minut a alegerilor din P.D.L.

Nu prea par a apărea surprize serioase

articol de: Doru GHEORGHIADE
Organizația județeană a P.D.L. trece prin febra alegilor. Scrutinul intern din principalul partid de opoziție nu pare, cel puțin momentan, să stîrnească mari pasiuni, deși deputatul Cezar Preda, șeful de acum al filialei județene, a declarat oficial că nu e foarte sigur dacă va mai candida pentru un nou mandat în fruntea organizației buzoiene, decizie care depinde, însă, de găsirea unui tînăr înlocuitor. Deocamdată, nu a apărut un posibil contracandidat, așa încît e posibil ca deputatul Preda să nu aibă emoții. Nici pentru celelalte funcții importante nu par a apărea surprize. Există, însă, și posibilitatea ca Preda să aleagă în cele din urmă să predea unui membru mai tînăr șefia PDL Buzău, el rămînînd vicepreședinte regional, postură din care ar putea controla cît de cît filiala buzoiană, variantă discutată în unele medii politice. Pentru asta ar trebui, totuși, să apară un contracandidat, ceea ce, iată, încă nu se întîmplă. În ceea ce privește celelalte funcții de la vîrful organizației, lucrurile sînt clare, nu se întrevăd suprize.

La municipiul Buzău ar continua Ciprian Ene

A doua funcție din PDL este cea de președinte al organizației municipale Buzău, acolo unde, după cum se conturează viitorul, va candida sigur actualul lider, avocatul Ciprian Ene. El este și consilier local municipal, este destul de activ în mass-media și a căpătat deja o oarecare experiență politică, iar filiala municipală este, deocamdată, structura pe care o poate gestiona coerent.

Rîmnicul rămîne al lui Raul Florescu

Cît privește a doua organizație ca mărime, cea de la Rîmnicu Sărat, nici aici scrutinul nu pare a se îndrepta către vreo surpriză. Singurul aspirant este actualul președinte, consilierul județean, Raul Florescu. El se încadrează în profilul cerut de actualele alegeri întrucît este destul de tînăr și, de asemenea, a adunat și ceva experiență politică.

Eliza Panait predă ștafeta

Organizația de tineret pedelistă va avea un nou șef pentru că actuala președintă, Eliza Panait, nu mai respectă criteriul vîrstei. Nu există încă o variantă de înlocuitor, dar pînă la data alegerilor, probabil că problema va fi rezolvată.

Nicu Cristian, secretar general

În organizația de pensionari, Nicolae Petrache, actualul președinte al organizației, nu are nici un fel de emoție. Nimeni nu vrea să-i ia locul, așa încît surpriza este exclusă. Iar la funcția de secretar general este avocatul Nicu Cristian, care nu are nici el rival. Ca atare, doar pentru președintele cel mare există o oarecare stare de incertitudine.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU