Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4488 > Politica Locala Nr. 4488 de luni, 1 iulie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Iată cel puțin două întrebări:


Mult zgomot pentru nimic?

Dacă regionalizarea nu se face, înseamnă că au cîștigat baronii locali?

articol de: Doru GHEORGHIADE
Așa-numita operațiune de regionalizare a fost însoțită de un mare tam-tam, mai ales mediatic. Au fost create comitete și comiții, s-au organizat diverse dezbateri, iar viceprimarul Liviu Dragnea a acordat mai multe interviuri, lansînd în spații publice diferite variante și hărți. Dincolo de discuțiile, altfel necesare, atunci cînd este vorba despre o chestiune atît de importantă precum regionalizarea, merită remarcat faptul că despre aspectele constituționale nu s-a discutat nimic. De ce oare? Un posibil răspuns ar fi acela că unii dintre cei implicați în acțiune știau de la bun început că se va ajunge aici și Curtea Constituțională va da un asemenea verdict, iar întreaga operațiune se va bloca. Iar cei care pierdeau putere și influență prin regionalizare abia așteaptă ca proiectul să eșueze. Aceștia sînt, evident, baronii locali.

Treaba-i bună, dar mai durează!

Acum, că este aproape imposibil ca legea fundamentală să fie modificată printr-un referendum valid, la care să participe 9 milioane de români cu drept de vot, este aproape imposibil de rezolvat anul acesta, în cel mai bun caz totul se va relua, în 2014. Iarăși discuții și reîmpărțiri.

Ce-au cîștigat?

La întrebarea de mai sus există un singur răspuns: nimic! În schimb, s-a pierdut timp și s-au cheltuit o mulțime de bani. Dar, pentru că Uniunii Europene trebuia să-i arătăm că vrem să facem regionalizare, i-am arătat. Atît!

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU