Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4461 > Politica Locala Nr. 4461 de miercuri, 22 mai 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Apele încep să se limpezească?


Direcția Sud, șansa Buzăului după regionalizare

Vecinii județului din partea de sud-est au format un cartel

articol de: Doru GHEORGHIADE
Cel mai bine pentru județul nostru este ca Buzăul să facă parte din regiunea Muntenia Sud, cu centrul la București


Creionarea viitoarelor regiuni de dezvoltare continuă să suscite noi pasiuni în teritoriu. La Buzău, deși părerile sînt împărțite, în ceea ce-i privește pe reprezentanții actualei Puteri, cei din Opoziție merg pînă acolo încît zic că reîmpărțirea teritorială a țării în euroregiuni nu se va face niciodată în aceste regiuni. Cel puțin așa a declarat, cu ceva timp în urmă, liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.

Axa Brăila-Tulcea-Galați

Liderii politici și administrativi din Brăila, Tulcea și Galați deja s-au întîlnit pentru a pune la cale un fel de cartel. Astfel, împreună, cele trei județe vor să aibă o putere mai mare de negociere și, pe cale de consecință, avantaje de poziționare și șanse mai mari de a obține bani, de la Guvern, fonduri europene sau să-și mențină instituțiile deconcentrate în propriul județ. Pe acest fond, Buzăul a fost inclus în două posibile regiuni de dezvoltare. Mai întîi s-a vorbit despre includerea județului în euroregiunea "Dunărea de Jos", alături de Brăila, Galați, Tulcea și Constanța, iar centrul administrativ să fie la Constanța. A doua variantă, cea a înglobării în euroregiunea Muntenia Sud alături de Dîmbovița, Ilfov, Călărași și Ialomița, cu centrul la București, ar fi mai avantajoasă pentru Buzău.

Descentralizarea vine de la București

Cei care susțin ca Buzăul să fie arondat regiunii Muntenia Sud explică faptul că, în acest caz, multe dintre instituțiile deconcentrate, adică inspectorate, direcții și agenții, și-ar păstra sediile de la Buzău, iar asta ar aduce multiple avantaje comunității buzoiene. Și asta pentru că Bucureștii ar avea interes să descentralizeze decizia și să lase orașelor arondate  euroregiunii anumite decizii. Acum rămîne de văzut cum se vor așeza lucrurile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU