Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4429 > Politica Locala Nr. 4429 de joi, 28 martie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Măsuri de mare bun-simț


Arhiepiscopul Ciprian, primele decizii

Mercedesul S se scoate la vînzare, ca și alte mașini de lux din parcul auto al Arhiepiscopiei

articol de: Doru GHEORGHIADE
Arhiepiscopul Ciprian, primele decizii
 
Lucrările la clopotnița cu 12 clopote din curtea Catedralei Arhiepiscopale vor fi sistate


Noul Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, Înaltpreafinția Sa, Ciprian Cîmpineanul, se dovedește un prelat cu mare băgare de seamă față de nevoile reale ale societății și dorințele credincioșilor. Imediat după întronizare, ÎPS Ciprian a căutat să ia contact direct cu enoriașii pe care-i arhipăstorește. A slujit atît în Buzău, cît și în Rîmnicu Sărat sau Vrancea, dar a luat și decizii de mare bun-simț, mai ales că enoriașii de rînd o duc destul de greu într-o țară marcată profund de criza economică, dar și cea morală.

Avea 12 clopote

Recent, ÎPS Ciprian a decis să ceară sistarea lucrărilor la clopotnița din curtea Catedralei Arhiepiscopale. Hotărîrea, la care au achiesat toate înaltele fețe bisericești și colaboratorii din apropierea sa, a fost motivată de faptul că poziția pe care a început să se ridice edificiul obtura vederea către clădirea Seminarului, un imobil măreț și aspectuos, și asta destul de mult și, cel mai important, cele 12 clopote ar fi poluat foarte grav mediul atunci cînd ar fi fost puse în funcțiune, ceea ce ar fi adus supărarea creștinilor care locuiesc în apropierea Catedralei Arhiepiscopale.

Mercedesul transmitea opulență

De asemenea, o altă decizie de mare bun-simț luată de ÎPS Ciprian este aceea de a renunța la mașinile scumpe din parcul auto al Arhiepiscopiei. Printre ele, un Mercedes S care a costat la momentul cumpărării circa 100.000 de euro și care a stîrnit atunci momente de ilaritate, fiind socotită o investiție prea opulentă pentru nivelul de trai al oamenilor simpli, cărora Bisrica Ortodoxă Română li se adresează, în primul rînd. La fel se va întîmpla și cu un autoturism Toyota, care și el a costat destul de mult și putea aduce prejudicii de imagine instituției BOR. Surse din interiorul Bisericii ne spun că acestea sînt doar cîteva dintre deciziile noului Arhiepiscop Ciprian și că pe aceeași linie vor urma și altele. De asemenea, sursele noastre spun că ÎPS Ciprian Cîmpineanul așteaptă toate fețele bisericești să se alieze unor demersuri cinstite și oportune pe care noul Arhiepiscop de Buzău și Vrancea vrea să le ia spre binele Bisericii și al credincioșilor ei.

 

COMENTARII

vasilescu:
dar panaite?
Foarte corect a procedat, dar nu complet! Panaite, cel care pretinde bani pentru note bune la examenele pentru parohii si capacitate preoteasca are si el in proprietate un mercedes mai scump cumparat din salariul lui de consilier si paa care i-l conduce fi-su student la Teologie in bucuresti. Ii plac masinile scumpe si noi mai mult decat arhiepiscopului, daca si-a cumparat un bolid mai scump decat al fostului sau protector si o masina de serviciu de peste 80000 lei. Ce-i mai place luxul pe banii celor jumuliti de el!
njjj:
da
da asa este mai are si un ML si jaguar
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU