Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4383 > Politica Locala Nr. 4383 de marti, 22 ianuarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

O întrebare care roade "poporul pedelist“


Vor fi excluși din consilii aleșii P.D.L. dați afară de Preda?

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Buzău și a Consiliului Județean se pare că nu există proiectele care vizează excluderea lor

articol de: Doru GHEORGHIADE
Situația exclușilor din P.D.L. și care au fost aleși consilieri locali sau județeni rămîne în ceață. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CLM Buzău, de pildă, care va avea loc joi, nu este trecută pe ordinea de zi  retragerea sprijinului politic pentru consilierii municipali pedeliști. La fel stau lucrurile și la Consiliul Județean, for pe a cărei ordine de zi, cel puțin pînă ieri, nu se introdusese un proiect de hotărîre prin care să se ia act de retragerea sprijinului politic al consilierilor PDL, după ce președintele organizației județene a democrat-liberalilor, Cezar Preda, a trimis o adresă oficială atît la CLM, cît și la CJ.

Conducerea centrală a P.D.L. face un pas înapoi

După ce a transmis declarații războinice, la începutul acestui an, vizavi de cei pe care-i socotește trădători, conducerea centrală a PDL a făcut un pas înapoi. Însuși președintele partidului a zis, înaintea ședinței Biroului Permanent Național (BPN) de luni, că nu mai este de acord cu decapitările celor acuzați de trădare, spunînd că acum PDL are "nevoie de toți oamenii“. Marți seara, și secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat la o emisiune TV că acum nu se mai pune problema unor excluderi pentru că Opoziția, atîta cîtă mai este ea, are nevoie de unitate.

Între timp, opozanții din interior strîng rîndurile

Încurajați de noua întorsătură a lucrurilor după războiul declanșat după Sărbători de Cezar Preda, cei excluși, dar și alții ale căror capete încă n-au căzut, au decis să lupte. Un grup de inițiativă lucrează la o strategie care să rezolve problemele filialei locale pînă la începutul lunii martie. Pînă atunci, se vor depune contestații atît la forurile interne ale partidului, cît și în Justiție. Tocmai de aceea, nici reprezentanții CJ și CLM nu se grăbesc să ia act de deciziile luate de liderii PDL.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU