Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4364 > Politica Locala Nr. 4364 de marti, 18 decembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

După alegerile din 9 decembrie,


Avem Parlamentul pe care-l merităm?

Reflectă totuși votul românilor, atîția cîți s-au prezentat la urne

articol de: Doru GHEORGHIADE
Componența noului Parlament, dar și dimensiunile lui din punct de vedere al numărului aleșilor, îi îngrijorează pe români. Mulîndu-se pe indignarea populară, unii politicieni se indignează și ei, susținînd că Senatul și Camera Deputaților dau pe dinfară, la propriu, de pușcăriabili, semianalfabeți, artiști ratați și domnișoare a căror singură calitate sînt nurii pe care-i expun privirilor pofticioase ale unor lideri decrepiți.

Cine a absentat să tacă!

"Cine a absentat să tacă!“, spun aproape la unison analiștii politici. Cu alte cuvinte, dacă numai 40 dintre alegători s-au prezentat la urne, iar aceștia au dat actuala formă a Legislativului, atunci, democratic, trebuie să ne ducem crucea. Există însă o problemă, cei 60% care au tăcut poate n-au avut ce vota, poate oferta uninominală nu le-a produs încredere ș.a.m.d. Adică, dacă "au tăcut", nu înseamnă că nu s-au implicat civic, căci absența de la urne poate fi socotită un act politic, unul de sancționare a întregii oferte existente pe buletinul de vot de pe colegiul uninominal. Și o lehamite generală, dar chestiunea absenței de la urne și a lipsei de implicare civică e de discutat îndelung.

Ei sînt mulțumiți

În ceea ce-i privește pe politicieni, ei sînt cu toții mulțumiți. După cum evoluează lucrurile, toată lumea și-a găsit un loc sub cupola Parlamentului. Doar cîțiva neinițiați au rămas pe dinafară, dar vor primi cu siguranță oficine mănoase plătite de poporul suveran.

 

COMENTARII

ribicu:
Lingi unde scuipi si invers
Gheorghiade pana mai ieri ii pupai in cur de mama focului p-astia pe care ii iei in balon acum! Mai bulangiu de joasa speta tie nu ti-e sila de tine! Fii bai, trompetistule consecvent si nu te mai vinde pe bani!Ce nu se mai arunca baietii cu banuti pe tine ca a trecut campania si acum faci subiecte??? Mizerabilule!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU