Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4327 > Politica Locala Nr. 4327 de vineri, 26 octombrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Salariu scandalos


Bilet Trans-Bus de 14.800 lei

Rectificarea bugetară operată la Trans-Bus S.A. a nemulțumit o parte dintre consilierii locali din pricina salariului primit de directorul societății

articol de: Florin ZAFIU
Sămînță de scandal, joi, în Consiliul Local Municipal Buzău, după ce consilierul democrat-liberal Ion Barbu s-a arătat uimit de consistența salariului cu care este remunerat directorul de la Trans-Bus. Nemulțumirea vine pe fondul lipsei unor criterii de performanță pe care societatea ar fi trebuit să le aprobe, în contextul în care personalul din conducere beneficiază anual și de sporuri salariale. Este prevăzută de lege, a răspuns primarul Constantin Boșcodeală vizavi de remunerația directorului cu pricina.

Salariu exagerat

Rectificarea bugetară operată la societatea Trans-Bus S.A. a nemulțumit o parte dintre consilierii locali din pricina salariului pe care îl primește directorul societății. Firma nu aduce foarte mulți bani la bugetul administrației locale, întrucît marea majoritate a călătorilor se trag din rîndul pensionarilor. Cu toate acestea, salariul este exagerat, mai ales că salariații nu își desfășoară activitatea în baza unor criterii de performanță, așa cum ar fi trebuit să se întîmple la orice societate de anvergura Trans-Bus. "Am în vedere faptul că undeva, la cheltuieli, este salariul conducătorului unității, din ce am constatat eu, îi revine un salariu lunar de 148 de milioane lei vechi", a declarat Ion Barbu, consilier local PDL.

Au pasat subiectul

Conform alesului local, beneficiile directorului Trans-Bus ar mai fi completate anual de alte cîteva sporuri salariale. Reprezentanții administrației locale i-au recomandat consilierului să invite conducerea societății respective, împreună cu membrii Consiliului de Administrație, la un dialog. "În privința salariilor,  numărului de directori și așa mai departe, rugămintea mea e ca în cadrul comisiei să fie invitat directorul de către dumneavoastră și să cereți absolut toate datele", a precizat Constantin Boșcodeală, primar municipiul Buzău. Legat de primul salariu de la Trans-BUS, primarul Constantin Boșcodeală a mai precizat că legea îi conferă acest drept și nicidecum Consiliul Local nu este cel care stabilește remunerația cu pricina.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU