Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4301 > Politica Locala Nr. 4301 de joi, 20 septembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Din interesele oculte ale politicienilor


Cum a blocat Cezar Preda 20 de milioane de euro, bani europeni pentru Buzău

A boicotat sistematic Master-planul de gestionare a deșeurilor, astfel că pînă la urmă proiectul s-a redus de la 54 de milioane, la 34 de milioane de euro

articol de: Doru GHEORGHIADE
Interesele și intervențiile deputatului P.D.-L. Cezar Preda au văduvit județul de un sistem civilizat și ieftin de colectare a deșeurilor menajere în județ, iar comunitatea a pierdut mai bine de 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. În schimb, va trebui în viitorul nu prea îndepărtat să ne facem o nouă groapă de gunoi, dar de această dată pe banii județului, al cărei cost, de milioane de euro, îl vom suporta fiecare dintre noi. În fapt, ca în alte multe cazuri, fruntașul pedelist s-a poziționat în spatele unei afaceri care produce milioane și milioane de euro în proiectul de management al deșeurilor intitulat Master-plan. Istoria "Planului Județean de Gestionare a deșeurilor în județul Buzău", pe scurt Master-planul de gestionare a deșeurilor, a debutat printr-o hotărîre a fostului plen al Consiliului Județean. Hotărîrea nr. 159 din 29 octombrie 2009 a fost votată cu 29 de voturi, în unanimitate. Proiectul, în valoare totală de 54 de milioane de euro, prevedea, în cel mai mic amănunt, construirea de stații de colectare-sortare și spații de depozitare a deșeurilor, respectînd ad literram obligațiile de mediu semnate cu Uniunea Europeană, care și suporta mare parte din cheltuieli, grație Programului Operațional Sectorial de Mediu (POS Mediu). Totul ar fi putut merge strună dacă proiectul nu ar fi venit în coliziune cu interesele deputatului PD-L Cezar Preda care, prin diverse metode, a blocat proiectul timp de aproape trei ani, pînă cînd rezultatul final s-a mulat pe interesele sale financiare.

Ce-l deranjează pe Preda?

Chiar dacă n-a recunoscut niciodată interesele financiare care-l leagă strîns de tot ce înseamnă RER în Buzău și în țară, Cezar Preda se află în spatele boicotului care a văduvit Buzăul de 20 de milioane de euro. Concret, proiectul inițial prevedea printre altele lucrări specifice, amenajarea unei a doua gropi de gunoi la Cochirleanca. Fapt care ar fi spart monopolul RER în materie de colectare a deșeurilor, căci, în acest moment, la nivel de județ, există o singură groapă ecologică de gunoi, cea de la Gălbinași, care aparține societații RER Servicii Ecologice SRL Buzău. E drept că deputatul Preda nu se află în structura acționariatului, dar director general al societății este omul său de încredere, Silvia Banu. Așadar, doar formal Cezar Preda n-are interese la RER Servicii Ecologice SRL căci, în fapt, chiar și acțiunile sale dovedesc exact contrariul.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU