Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4293 > Politica Locala Nr. 4293 de luni, 10 septembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Negocierile politice sînt în toi


Atenție, încep să se împartă cărțile!

Rezultatele negocierilor din plan local trebuie aplicate la Centru

articol de: Doru GHEORGHIADE
Discuțiile pe marginea listelor parlamentare s-au întețit în ultima vreme în interiorul U.S.L. Cîțiva dintre candidați au probleme fie cu conducerea partidelor din care fac parte, fie cu legea penală. Alții trag sfori pe unde pot pentru a accede pe locuri eligibile în colegii uninominale verificate, iar la mijloc sînt importante interese, dar și orgolii mai mult sau mai puțin politice. Așa se face că în aceste zile fiecare dintre potențialii candidați încearcă să obțină cea mai bună poziție care să-i confere șanse să cîștige un colegiu după alegerile din 9 decembrie.

Cîteva certitudini

La capitolul certitudini privind candidaturile în USL vorbim deja despre viceprimarul Marcel Ciolacu, candidat din partea PSD pentru Colegiul Uninominal nr. 6 din interiorul municipiului Buzău, acolo unde activează încă deputatul social-democrat Carmen Ileana Moldovan dar care, cu maximă probabilitate, se va îndrepta către alt județ pentru alegerile viitoare. Tot pentru Camera Deputaților vor candida, din partea USL, deputatul Adrian Mocanu pentru un nou mandat în Colegiul Uninominal nr.2. Tot o certitudine pare să fie și candidatura Ionelei Dobrică, vicepreședinte la TSD Buzău și fiica lui Dumitru Dobrică, consilier județean PSD, pentru o funcție de deputat în Colegiul Uninominal nr.4. De altfel, organizarea la Buzău, la sfîrșitul săptămînii, a Comitetului Executiv Național TSD a fost un semnal că Buzăul o va pune pe liste pe Ionela Dobrică pentru alegerile generale din iarnă.

... și cîteva incertitudini

Nu e limpede candidatura la Senat a senatorului Ion Vasile pe Colegiul Uninominal Senatorial nr.3. El trebuie să-și regleze problemele cu Victor Ponta și chiar în plan local, așa încît pe această zonă, lucrurile încă trenează. Nici deputatul Marian Ghiveciu nu-i lipsit de emoții căci dosarul său lucrat de DNA se judecă zilele viitoare de Înalta Curte de Casație și Justiție. În plus, există informații potrivit cărora USL n-ar mai pune pe liste candidați cu probleme penale, iar Ghiveciu este unul dintre aceștia, deci pentru Colegiul Uninominal Deputățesc nr.5.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU