Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4288 > Politica Locala Nr. 4288 de luni, 3 septembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Politica Locala

Zilele trecute, după cîteva săptămîni de tatonări,


Liderii principalelor partide și-au împărțit sferele de influență

Sistemul de vot nu mai poate fi schimbat, iar colegiile uninominale rămîn aceleași

articol de: Doru GHEORGHIADE
Liderii principalelor formațiuni politice, cu pondere mai mică  sau mai mare la nivelul județului Buzău, s-au înțeles mai mult sau mai puțin direct asupra modului în care vor intra în lupta electorală din toamnă. Fiecare dintre politicienii cu nume și-a calculat șansele pentru el și partid, precum și cerințele pentru adversari sau parteneri. În cele din urmă, deși au existat interese încălcate de fiecare parte, se pare că fruntașii politici au trecut peste orgolii și și-au văzut limpede interesul electoral.

P.D.-L. vrea un senator și doi deputați

Vineri, liderul local al PD-L, deputatul Cezar Preda, anunța că vrea să-și păstreze ce-a cucerit la alegerile parlamentare trecute. Adică, a lămurit lucrurile deputatul Preda, PD-L va cuceri la Buzău 3 mandate de parlamentar, unul de senator și două de deputați. USL a anunțat și el că vrea maxim de profit, în sensul că liberalii vor neapărat un mandat de senator și două de deputați, iar PSD, bineînțeles, nu s-ar mulțumi doar cu restul de 4, căci județul Buzău are alocate 10 posturi parlamentare.

P.P.-D.D. încurcă ițele

PP-DD vine însă puternic din urmă și vrea de asemenea, potrivit unor surse oficiale, cel puțin 3 mandate. Dar de unde să le ia? Posibil ceva de la PD-L și ceva de la PNL, căci Buzăul rămîne un județ preponderent de stînga. Așa încît o problemă survine în momentul în care se ia în calcul PP-DD, care își caută identitatea la Buzău, după ce la locale a obținut rezultate mulțumitoare. Oricum, observatorii politici susțin că PP-DD va căpăta cel puțin un mandat de parlamentar după viitoarele alegeri, cel mai probabil, unul de deputat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU