Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4280 > Politica Locala Nr. 4280 de miercuri, 22 august 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Așa nu se mai poate!


Liderii de sindicat și criza politică

Majoritatea șefilor sindicaliști susțin că România e greu afectată economic de criza politică

articol de: Mirela DUMITRU
Liderii de sindicat cred că economia românească este intens afectată de criza politică. Iar criza economică afectează populația și implicit pe membrii de sindicat cărora liderii le apără interesele. Mai mult, unii fruntași sindicali, cred că dacă lucrurile vor continua să evolueze pe aceleași coordonate, atunci este de așteptat ca în toamnă sau în iarnă oamenii să iasă din nou în stradă. Însă, aceiași lideri cred că nici măcar protestele în stradă nu mai pot rezolva criza politică și implicit starea economică a țării.

Vasile Minică, lider Cartel Alfa: "suprapunerea crizelor, ultima picătură"

Liderul Cartel Alfa de la Buzău, Vasile Minică e de părere că loviturile continue ale politicului asupra economiei pot fi fatale: "În mod sigur și-a lăsat amprenta asupra economiei, se vede clar ce s-a întîmplat cu prețurile, cu valuta și costul energiei. Este o influență extrem de negativă și periculoasă dacă se perpetuează. Loviturile sînt continue și au devenit din ce în ce mai greu de suportat de către populația care trăiește din salarii și pensii. Energia și utilitățile înseamnă foarte mult pentru coșul zilnic. Și această bîlbîială din sănătate privind asistența medicală și medicamentele este o mare problemă pentru sănătatea populației. Sincer, nu știu cît vom mai rezista. Cred că această stare va duce la ieșirea în stradă a oamenilor, la manifestări în masă greu de controlat. Așadar, criza economică și cea politică suprapuse cu cea socială, cred că aceasta va fi picătura care va umple paharul", declară între altele Vasile Minică.

Cornel Radu, lider C.N.S.L.R. Frăția: "trebuie să rezistăm"

La rîndul său, Cornel Radu, liderul CNSLR Frăția Buzău crede că decizia nu mai aparține românilor: "nu știu dacă criza politică ne afectează pentru că la Buzău situația era gravă încă de acum cîteva luni. Problema e de mai de mult. Trebuie să rezistăm că nu avem ce să facem. Decizia nu este la noi. Oamenii una spun și alta fac. Ce Dumnezeu să mai spunem...", spune Cornel Radu.

Ion Dobre, lider S.Î.P.: "...acum speranțele s-au năruit"

La rîndul său, liderul SÎP Buzău, Ion Dobre spune că influența politică este gravă pentru societate și economie: "Asupra oamenilor influența este extrem de negativă. Constatăm o reflecție proastă în ceea ce ne privește și la nivel local în domeniul nostru. Constatăm că este o bătălie acerbă  pentru ocuparea posturilor și după cum am înțeles, partidele politice negociază cum să își pună directorii de școli. Dacă în decembrie mișcările de stradă mai aveau speranță acum, acestea s-au năruit. Oamenii noștri nu mai sînt curioși nici să deschidă televizorul, și eu am un gust foarte amar. După 1 septembrie sperăm că lucrurile se vor schimba, mai ales că la Buzău avem sentințe judecătorești definitive neaplicate de mai bine de 7 luni", zice Ion Dobre.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU