Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4265 > Politica Locala Nr. 4265 de joi, 2 august 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Recordmeni județeni


Secretul recordmenilor Referendumului

Primarii din Blăjani și Măgura explică cum au putut scoate la vot peste 80% dintre cetățenii comunelor pe care le păstoresc

articol de: Doru GHEORGHIADE
 Secretul recordmenilor Referendumului
 
Primarii pesediști s-au întrecut pe sine duminică la capitolul "scos la vot". Recordmenii au fost cei din Blăjani și Măgura, care au reușit să aducă la urne 92,74, respectiv 85,66% din cetățenii cu drept de vot. Desigur, votanții din mediul rural sînt mult mai harnici decît cei de la orașe, dar asemenea procente întrec orice așteptări. Oare la Blăjani aproape toți cetățenii cu drept de vot l-au vrut jos pe Băsescu? La fel și mai sus, la munte la Măgura? Și-ar mai fi și alte întrebări precum: au înțeles oamenii cum a încălcat grav Constituția actualul președinte suspendat? Greu de răspuns la aceste întrebări.

Procent mai bun decît la locale la Blăjani

Reporterii Șansa Buzoiană i-au întrebat ieri, pe primarii de Blăjani și Măgura cum de-au reușit o asemenea performanță într-o zi în care temperatura a ajuns la prînz la aproape 40 de grade la umbră? Iată ce ne-a declarat primarul PSD din Blăjani, Gheorghe Ispas: "Mi-am mobilizat echipa de campanie. Eu am ieșit primar cu 97% din voturi. Lumea a fost mulțumită de ce am făcut, de cum am reprezentat interesele oamenilor. La Blăjani, la alegerile locale au ieșit 90 % din votanți, acum ceva peste 92%. Am făcut și campanie electorală pentru Referendum și am răspuns astfel și solicitării partidului".

Primarul din Măgura: "Nu e meritul meu..."

Primarul din Măgura, pesedistul Daniel Cîrstea spune că succesul nu trebuie trecut în contul său: "Nu e meritul meu, asta a fost opinia oamenilor, ei au vrut așa. Nu a fost o campanie electorală. La alegerile locale au fost mai puțini, 78% din săteni au venit la vot. S-au făcut liste suplimentare pentru cei internați la Nifon, plus că la Măgura vin cam 100 de oameni în fiecare weekend". Acestea au fost părerile celor mai "harnici" primari la Referendum. Să vedem acum pentru ce a fost bun acest Referendum.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU