Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4260 > Politica Locala Nr. 4260 de vineri, 27 iulie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Estimări optimiste pentru Referendum


U.S.L. și-a propus să scoată la urne 270.000 de votanți

Liderii locali ai Uniunii spun că afluxul va veni dinspre rural, deși inclusiv în municipiul Buzău, la alegerile locale, au ieșit la urne mai mulți votanți ca niciodată

articol de: Vali MARINESCU
Mare încercare pentru USL Buzău Referendumul din 29 iulie pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu. 270.000 de votanți la urne duminică este dezideratul liderilor locali ai Uniunii Social Liberale, iar afluxul va veni din mediul rural. Asta în condițiile în care listele electorale permanente nu bat cu numărul real de alegători evidențiat de Recensămîntul populației organizat anul trecut. "Toată lumea este convinsă că președintele suspendat Băsescu trebuie să plece acasă, numai că este și partea asta de vot. Ea a fost cerută de UE cu toate că nu este foarte corect, dar este vorba despre jumătate plus 1 din listele electorale permanente. La Buzău nu este o prezență reală pentru că eu v-am adus la cunoștință numai ce se întîmpla în municipiul Buzău, respectiv că pe listele electorale permanente erau cu aproximativ 30.000 mai mulți cetățeni decît am găsit la Recensămînt cu drept de vot. S-au găsit 90.000 în condițiile în care pe listele electorale erau 118.000. Dar faptul că programul orar s-a mărit ne face să credem că prezența va fi asigurată și că toți românii vor avea posibilitatea să spună în sfîrșit DA, după care să urmeze alegerile prezidențiale", a spus ieri într-o conferință de presă, președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală. În condițiile inadvertențelor privind numărul real de alegători, la Buzău ar trebui să iasă la vot peste 70% dintre cei aflați pe listele electorale permanente.

Speranța la rural
Social-democrații estimează însă că, în mediul rural prezența la vot va fi mai bună decît în orașe, așa cum s-a întîmplat de altfel și la alegerile locale. "Per total în județ a fost 56% prezența, în Rîmnicu Sărat a fost 51,5 %, iar în municipiul Buzău a fost 49,5%, în condițiile în care au ieșit mai mulți votanți ca niciodată. Au fost la vot 57.000 de votanți", a ținut să precizeze liderul PSD Buzău. La rîndul său, președintele executiv al organizației județene a partidului, deputatul Marian Ghiveciu, crede că majoritatea voturilor vor veni de la țară. "Dacă imediat după suspendarea președintelui Băsescu mergînd în teritoriu am avut un pic de emoții, pentru că oamenii nu pricepeau, o parte dintre ei, ce s-a întîmplat în Parlament, fiind intoxicați și de cei de la PD-L că noi am dat lovitura de stat, după aproximativ două săptămîni de campanie pe care noi am făcut-o în județ din poartă-n poartă, oamenii au înțeles despre ce este vorba și nu se vor mai lăsa păcăliți de către Băsescu. Eu am convingerea că la Referendum, în mediul rural din județul Buzău, vor ieși la vot peste 80% pentru că acum cetățenii pot vota la orice secție de vot, iar în mediul rural am întîlnit foarte multe persoane care s-au mutat de la oraș la țară. Asta este surpriza neplăcută pe care o s-o aibă Băsescu. Am convingerea că vor ieși peste 9 milioane și atunci să plece liniștit acasă, iar prin gafa pe care a făcut-o de a recomanda românilor, electoratului dînsului, să nu se prezinte la vot o să vedeți o mare surpriză, că nu va depăși 1 milion de voturi", a încheiat Marian Ghiveciu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU