Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4258 > Politica Locala Nr. 4258 de miercuri, 25 iulie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Fosta directoare a școlii generale din Merei a fost repusă pe funcție


A fost demisă Drăghici și s-a întors Anton

"Este o reparație care trebuia făcută", a precizat inspectorul școlar general adjunct, Geta Burducea, despre repunerea pe funcție a directoarei demise în sediul P.D.-L.

articol de: Vali MARINESCU
A fost demisă Drăghici și s-a întors Anton
 
Maria Drăghici, fosta directoare a școlii generale din Merei, demisă în luna martie în sediul P.D.-L., a fost repusă pe funcție, începînd de luni, 23 iulie. Între timp, aceasta a devenit Anton. Tot cu această dată a încetat și mandatul de director cu delegație a înlocuitoarei sale, o profesoară din Lipia. "Este o reparație care trebuia făcută", a precizat inspectorul școlar general adjunct, Geta Burducea. Reamintim că în luna martie 2012, Maria Drăghici, actualmente Anton, a primit o hîrtie în care era anunțată că a fost demisă din funcția de director. În documentul oficial era invocat un ordin al Ministerului Educației, pe care se pare, directoarea nu îl respectase. Maria Drăghici considera atunci că demiterea sa a plecat de la scandalul de anul trecut în care alături de primarul din Merei, a înfruntat-o pe Florina Stoian, fostul inspector școlar general. În locul Mariei Drăghici a fost numită o profesoară de la școala din Lipia. Numirea acesteia în funcția de director a făcut-o pe manageră să creadă că la baza demiterii sale au fost interese politice. "Eu am avut curajul să o înfrunt mereu pe doamna inspector general, am avut curajul să merg mereu la dumneaei să cer ce avea nevoie școala și cred că a deranjat-o. În locul meu a numit o colegă care este membru PD-L, deci este clar că la mijloc sînt interese politice", spunea atunci directoarea demisă. 

Școala din Merei, scenă de scandal

De cealaltă parte, conducerea Inspectoratului Școlar și-a motivat demiterea prin faptul că de mai multe luni primea reclamații la adresa directoarei, venite chiar din partea colegilor, terorizați de modul de conducere al școlii. "În ultima perioadă am primit reclamații din partea profesorilor de acolo, care se plîngeau că sunt terorizați de doamna Drăghici. Am luat această decizie pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții normale, nu să fie orele perturbate, iar profesorii stresați de conducere", declara Florina Stoian, fostul inspector școlar general. Școala generală din Merei nu era pentru prima dată scena unui scandal. Anul trecut, primarul comunei Merei împreună cu directoarea demisă au înfruntat-o pe Florina Stoian după ce inspectorul școlar a decis ca elevii din Merei să învețe în sala de ședințe a Primăriei, deoarece condițiile din școală erau inumane.

Soartă decisă în sediul de partid

Mai mult, soarta directoarei școlii din Merei, Maria Drăghici, a fost decisă în sediul PD-L. Ceea ce bănuia toată lumea a fost confirmat de surse din partid, dar și de primarul localității, Ion Fătu. Contactat telefonic de reporterii "Șansa Buzoiană", Fătu a spus atunci că a cerut audiență chiar la șeful PD-L Buzău, deputatul Cezar Preda. Mai mult, Fătu a avut o întrevedere  cu Preda care, zice primarul de Merei, i-a dat dreptate și a spus că nu va cere înlocuirea Mariei Drăghici de la directoratul școlii din localitate. Ulterior, mai zice Fătu, a fost chemată la partid și Maria Drăghici, iar după o discuție cu Preda și cu șefa IȘJ, Florina Stoian, a fost demisă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU