Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4236 > Politica Locala Nr. 4236 de vineri, 29 iunie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Legea sîntem noi!


Deconturi colosale ale șefilor birourilor electorale

Unii foști președinți și vicepreședinți ai B.E.-urilor fac presiuni asupra primarilor să le deconteze cheltuielile pe care le-au făcut

articol de: Doru GHEORGHIADE
O parte dintre foștii președinți sau vicepreședinți ai birourilor electorale din teritoriu fac presiuni asupra primarilor nou veniți sau a celor care și-au păstrat mandatele pentru a le deconta cheltuieli foarte mari pe care de altfel, nu le-au făcut. Magistrații le-au vîrît sub nas primarilor banii de benzină sau deconturi pentru hrană și apă ori cafele. Gestul unor magistrați e strigător la cer, în condițiile în care bugetele majorității primarilor din mediul rural sînt deja secătuite. Lăcomia unor magistrați plătiți cu sute de milioane de lei vechi pe lună pare să nu aibă limite. Surse din multe primării din mediul rural ne-au relatat că în ultimele zile, primarii au fost presați de unii foști președinți sau vicepreședinți să onoreze deconturi fictive de sute de milioane de lei. Asta, în condițiile în care unii dintre magistrați n-au trecut decît de 2-3 ori pe la birourile electorale, în luna cît acestea au funcționat, dar vor să li se plătească bani de transport și diurne pentru toate cele 30 de zile.

Bani de carburant, din burtă
Mai mulți edili comunali ne-au relatat sub rezerva anonimatului că, în ultimele zile, unii magistrați le-au cerut sub presiune să le deconteze mari sume de bani care s-ar fi cheltuit pentru transport, deși solicitantul n-a trecut pe la birou aproape deloc. Și asta în condițiile în care aceeași magistrați n-au putut prezenta ordine de deplasare semnate și parafate. Toate acestea, în condițiile în care unele primării n-au reușit să plătească salariile angajaților proprii de luni bune. Mai mult, nici atunci cînd au avut ceva concret de făcut, adică în ziua votului, unii magistrați nu și-au făcut datoria, mărturie stînd numeroasele apeluri telefonice făcute pe adresa Biroului Electoral Județean prin care se solicita tot felul de decizii deși respectivele hotărîri erau apanajul exact al celor de la birourile din teritoriu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU