Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4200 > Politica Locala Nr. 4200 de vineri, 18 mai 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

D'ale alegerilor...


Elvis, candidatul din pușcărie

Aflat în arest, Elvis Oprea și-a trimis soția să-i înregistreze candidatura la B.E.J.

articol de: Vali MARINESCU
Dosarele penale nu împiedică pe nimeni să candideze la primărie, atîta timp cît ele nu s-au soluționat cu o hotărîre definitivă și irevocabilă dată de o instanță. O demonstrează primarul comunei Viperești, aflat în arest preventiv încă din 11 aprilie. Cum legea nu-l împiedică să intre în cursa electorală, edilul suspendat vrea încă un mandat la Primărie. Pe 24 aprilie el a trimis-o pe soția sa să-i înregistreze candidatura la Biroul Electoral de Circumscripție Viperești cu o listă de 370 de semnături de susținere a intrării sale în cursa electorală ca independent, din spatele gratiilor. Comuna Viperești este acum în plină campanie electorală. 6 candidați se bat pentru fotoliul de primar, iar printre ei este și primarul arestat, înscris în luptă ca independent.  În comună, în afară de angajații de la Primărie, nu prea se știe că Elvis Oprea s-a înscris în cursa electorală. Nimeni nu-i face campanie și nici afișe cu el nu sînt. Totuși, deși stă în arest, Elvis Oprea ar avea șanse să fie reales primar la cît de bine îl văd localnicii. "Și ce e rău în asta că mai candidează? Nu știam că candidează, dar dumneavoastră mi-ați spus. Și nu e rău,  nu e rău nimic în asta. Nu i-a făcut nimeni campanie, vedeți dumneavoastră vreun afiș? E cunoscut, e băiat de treabă, e văzut ca un om simplu, un om al satului. Să continue, dacă poate și are forță, de ce nu?", spune Alin Oprea.

Unii stau în dubii
Alții însă se gîndesc la ce va urma după alegeri dacă Oprea va ieși iar primar. "Am avut un primar extraordinar de bun, eu nu știu cum de a căzut în necazurile astea. E un om extraordinar de bun, a ajutat pe toți săracii, i-a ajutat foarte mult, dacă dă Dumnezeu să scape, tot pe el îl votăm. Tot satul, toată comuna asta așteaptă să îl vadă pe el. Candidează, ce facem dacă nu iese din arest? Îl pierdem. Și atunci, atunci l-am vota, dar să-l vedem liber, să vină la vot.  În ziua votului să asiste și el, nu e normal? Pe cine votăm dacă nu-l vedem aici? Și noi stăm toți cu ideea că-i închis, că-i legat, și cînd colo, el poate e liber și vine alt nebun la conducerea comunei și ce face, nimic", susține Gheorghe Bartolomei.  Doar că, dacă primarul din Viperești va fi reales, dar nu va scăpa din arest, îi va fi suspendat mandatul pînă la o hotărîre definitivă și irevocabilă în instanță privind dosarul în care el este cercetat pentru luare de mită.

Termen în dosar pe 5 iunie
Pe 5 iunie însă, Elvis Oprea are un nou termen în dosarul în care este judecat. De reamintit, Elvis Oprea a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău, în data de 11 aprilie, și trimis în judecată pentru luare de mită, fiind suspectat că, prin intermediul unui intermediar, Ilie Voicu - reținut și el odată cu primarul în urma unui flagrant - ar fi primit o sumă de bani din partea unui denunțător.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU