Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4176 > Politica Locala Nr. 4176 de miercuri, 18 aprilie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Campania devine din ce în ce mai tensionată


Biserica, marele adversar al lui Boșcodeală

Mașinăria electorală s-a pus în mișcare, înainte de Sărbătorile Pascale

articol de: Doru GHEORGHIADE
În interiorul lăcașelor de cult din oraș s-au strîns semnături pentru candidatul independent Paul Negoiță
Cu aproape două luni înaintea alegerilor, lupta pentru Palatul Comunal devine foarte pasionantă. Candidatul P.S.D., care este și șeful organizației județene, Constantin Boșcodeală, are acum un adversar politic redutabil. Este vorba despre Biserică, una dintre cele mai puternice instituții care activează ca o mare mașinărie și funcționează disciplinat și eficient. Practic, în acest moment, au intrat în luptă  mașinăria pesedistă împotriva mașinăriei  Bisericii, iar partida are toate șansele să fie una pe viață și pe moarte.

Cu tabelul în altar
În aproape toate bisericile din oraș, înainte de sărbători și chiar în timpul, atunci cînd lăcașele de cult s-au umplut cu credincioși veniți să asiste la slujbele din Săptămîna Patimilor, s-au împărțit liste și sfaturi. Mulți dintre cei ajunși acolo ne-au spus că au fost îndemnați de oamenii bisericii să semneze pentru susținerea candidaturii preotului Paul Iulius Negoiță la Palatul Comunal. Enoriașii mai spun că, preotul Negoiță a fost el însuși în mai multe lăcașe de cult, supraveghind operațiunile. Se spune că a existat chiar o normă de semnături, pe care fiecare preot paroh ar fi avut-o de atins, în cele aproape trei săptămîni de cînd s-a declanșat campania.

Săptămîna Luminată și deciziile politice
Acum, ne aflăm în Săptămîna Luminată, după cîteva zile de pauză pe tabla politică. Cei care urmăresc politica locală se așteaptă ca înfruntările să devină din ce în ce mai dure, dar, se pare, că nu vom avea parte și de unele clarificări în ceea ce privește asumarea candidaturilor pentru cele mai importante funcții la nivel de județ.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU