Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4161 > Politica Locala Nr. 4161 de joi, 29 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Căutînd să execute SC Urbis Serv SRL


Consilierul Județean Dobrică vrea un sfert din pădurea Crîng

Afaceristul are antecedente în distrugerea pădurilor; Vezi cazul pădurii de vizavi de cartierul Orizont

articol de: Doru GHEORGHIADE
Intrat în politică pentru a-și folosi influența în derularea afacerilor cu bani publici, consilierul Județean, Dumitru "Laurențiu" Dobrică, se pregătește de un nou tun. Dobrică are în gînd să execute silit Urbis Serv SRL, societate de interes public al cărei acționar unic este Consiliul Local Municipal Buzău. Strategia nu implică un mare volum de inteligență. Pur și simplu, Dobrică prin firmele sale lipite pe bugetul orașului, are de primit de la Primărie circa 1.000 de miliarde de lei vechi. Iar în baza acestei creanțe vrea nici mai mult nici mai puțin decît Urbis sau o parte din el. Mai mult, acum Dobrică dorește cu ardoare să-și vadă fata cea mare deputat, aruncînd inconștient o tînără într-o luptă politică pentru care este limpede că nu este pregătită. Surse din partid susțin că el însuși, Dumitru Dobrică, ar fi cerut conducerii organizației să îi aloce un loc într-un colegiu pentru a candida la deputăție, însă șefii PSD-local au considerat că două locuri alocate familiei Dobrică ar fi prea mult. Asta pare să-l fi ambiționat pe consilierul județean pesedist să recupereze paguba pe calea financiară a afacerilor, iar preluarea Urbis Serv SRL este o prioritate.

Miza terenurilor din Crîng
Miza afacerii pe care Dobrică o clocește de mai multă vreme este una imobiliară. Urbis datorează firmelor lui Dobrică mulți bani, peste 100 de miliarde pentru diferite prestații cum ar fi asfaltările. Asfaltări a căror calitate o vedem cu toții, conducători de autovehicule sau pedeștri. În acest moment Urbis Serv SRL deține bunuri mobile și imobile ce pot fi sechestrate în valoare estimată de ANAF la peste 18 miliarde de lei. De exemplu, la capitolul bunuri mobile găsim un autoturism Ford Mondeo și unul Ford Focus, hidrobiciclete de pe lacurile orașului și un motocositor, toate în valoare de 217 milioane de lei vechi.

"Bunuri fără sarcini"
La bunuri imobile sînt trecute "bunuri fără sarcini" în categoria ipoteci de gradul I Piața Agroalimentară din Micro III, Piața de Flori, Complexul administrativ din zona Crîng, compartimentul administrativ din strada Depozitului și Balastiera Verguleasa, toate în valoare de fix 18 miliarde de lei vechi. Dintre toate acestea se distinge "Complexul Administrativ din Zona Crîng", mai precis clădirea, serele și terenurile aferente de lîngă Obeliscul din Parcul Crîng. Pe acestea le vrea Dobrică, dată fiind valoarea de piață colosală. Nu-i așa că l-ar coafa frumos pe "Laurențiu" Dobrică să defrișeze totul acolo și să se transforme într-un dezvoltator imobiliar? Să construiască vile pentu șmecheri, de exemplu?

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU