Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4158 > Politica Locala Nr. 4158 de luni, 26 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

A început pe bune campania electorală


Schimbări de A.D.N. politic

P.S.D. adună sute de nemulțumiți din P.D.-L. și P.N.L.

articol de: Doru GHEORGHIADE
Limpezirea apelor în ceea ce privește președinția Consiliului Județean duce la ample reașezări politice în teritoriu. Supărați din cauza deciziei liderilor USL de a-l susține pe liberalul Cristi Bîgiu, drept candidat unic la șefia C.J., într-un județ eminamente social-democrat, pesediștii strîng acum alături de ei pe toți nemulțumiții din PD-L și PNL. Astfel, încet, dar sigur, independentul Victor Mocanu, cel care, alături de majoritatea covîrșitoare a pesediștilor, socotește că Bucureștii i-au furat candidatura, începe să-și întărească poziția de candidat independent, sprijinit de PSD Buzău.   

Preda, primele pierderi
Foarte mulți nemulțumiți de politica și comportamentul liderului PD-L Buzău, deputatul Cezar Preda, au trecut deja alături de Constantin Boșcodeală la PSD. Astfel și-au găsit locuri pe viitoarele liste pentru Consiliul Local Municipal, consilierii locali Sebastian Radu, Nicolae Șerban, Dan Dudaș și Constantin Ciurea. Spre disperarea lui Cezar Preda, care, la sfîrșitul săptămînii trecute, a făcut o nouă criză de nervi, PSD a mai bătut palma cu cîțiva primari PD-L, zeci de consilieri comunali și orășenești. Nehoiu stă să treacă cu aproape întreaga organizație în frunte cu oamenii de afaceri Lungu și Muzgoci, la Pogoanele, actualul primar penegist e ca și pesedist, la Rîmnic - Tociu a dat lovitura, iar consilierul Horjea deja a demisionat din PD-L, în timp ce la Pătîrlagele notarul Filip nici nu vrea să mai audă de Cezar Preda. În acest moment, practic, PD-L e varză în teritoriu, iar "defectările" continuă.

Bîgiu rămîne fără aproape întreaga organizație municipală Buzău
La PNL lucrurile sînt și mai complicate căci aproape întreaga organizație municipală se pregătește să treacă mîine la PSD. Fosta șefă a organizației municipale Buzău, Geta Burducea, va face campanie electorală cu social-democrații, la fel și Ionel Pororo și fiul său, plus alți cîțiva membri de bază. Oricum, treaba scîrțîie de mai multă vreme la PNL căci Caton Mateeșescu și doctorul Aurelian Podeanu au fost marginalizați. Primarul de Merei, Ion Fătu, nu va mai candida, ci va deveni viceprimar făcînd rocada cu actualul vice, Ștefan Chircu (PSD), care are mari șanse să devină edil-șef al Mereilor. La Ziduri, PD-L - istul Dumitru Tesloveanu vine și el alături de PSD la viitoarele alegeri, dar asta este doar începutul.

 

COMENTARII

ionut:
da era de asteptat
geta burducea si familia pororo plus inca cativa sunt plecati din 2010 din PDL...deci concluzia ..traseisti politici...."curve politice"...dak de la pnl nu au putut ajunge la ciolan s-au dus alaturi de mocanu..."mogulul sef...( si inca ceva fiul familie pororo.. s-a dus alaturi de mocanu pentru k i sa oferit un loc de munk la biroul tanarului deputat adisor mocanu ..deci tot dupa ciolan
Catalin:
Prostitutie
Nemultumiti?!? Sa fim seriosi... sunt doar niste centuristi care se "orienteza" ca sa ramana la ciolan...

... vede-i-as impaiati la Antipa de cioflingari, au dus tara de rapa...
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU