Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4153 > Politica Locala Nr. 4153 de marti, 20 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Mocanu, aruncat din P.S.D.


Bîgiu s-a pus cloșcă mare peste funcția cuvenită P.S.D.

Pesediștii sînt indignați că au fost împinși să susțină un liberal într-un județ eminamente social-democrat

articol de: Doru GHEORGHIADE
Desemnarea printr-o hotărîre greșită luată la Centru a liberalului Cristi Bîgiu drept candidat unic al USL pentru președinția Consiliului Județean a indignat întregul activ de partid pesedist. Aruncarea lui Victor Mocanu în afara jocului electoral normal, după o negociere ratată a lui Victor Ponta cu Antonescu a produs o reacție vehementă a "poporului pesedist" care a decis prin reprezentanții săi în Consiliul Județean al partidului susținerea în unanimitate a actualului președinte al C.J. pentru o nouă candidatură la șefia instituției din poziția de independent.De la vîrful partidului a venit și recunoaștere anomaliei de la Buzău. Duminică seara, într-o emisiune televizată, secretarul general al P.S.D., Liviu Dragnea, afirma că aici s-a făcut o nedreptate întrucît Mocanu a fost dat la o parte, pentru că, deși are la activ două mandate, are mari șanse să-l ia și pe al treilea și se află primul în sondajele de opinie.

Post furat!
Situația creată la Buzău încalcă grosolan, între altele, și protocolul U.S.L. care prevede clar că pentru funcțiile cele mai importante la nivel de județ, adică primăria municipiului reședință de județ și președinția C.J. hotărîtoare sînt rezultatele sondajelor de opinie. Or, în sondaje, Mocanu îl surclasa la toate capitolele pe Bîgiu, dar cu toate acestea la București, Antonescu s-a impus în fața lui Ponta pe care l-a obligat să cedeze candidatura cuvenită P.S.D. către P.N.L.. Asta, în condițiile în care, orice cercetare sociolo­gică arată, fără dubii, că ponderea electorală a P.S.D. la nivel de județ este de trei ori mai mare decît cea a P.N.L..  Practic, printr-o hotărîre arbitrară luată în pofida tuturor regulilor și a realităților, dar ale cărei resorturi intime le putem intui, Ponta și Antonescu au furat funcția pesediștilor și au dat-o P.N.L.. Context în care, devine de înțeles atît indig­narea pesediștilor, cît și hotărîrea lor de a-l susține pe Mocanu ca pe candidatul lor la președinția CJ. Altminteri, pesediștii spun că Bîgiu s-a pus ca o cloșcă mare peste funcția lor și nu se mai dă dus.

Care-i știrea?
De altfel, faptul că Bîgiu a fost confirmat drept candidat unic al U.S.L. pentru președinția C.J. nu e o știre de presă cîtă vreme politicianismul și interesele liderilor de la București le ignoră pe cele reale din teritoriu. Știrea este că, Mocanu a decis să res­pecte dorința pesediștilor și să continue ca și candidat al lor chiar din postura de independent, iar asta chiar e o știre.

 

COMENTARII

ella:
?
si daca nu va convine comentariul il publicati? pe naiba...cine nu-i cu noi e impotriva noastra! nu-i asa? halal presa impartiala!!!
yo3kpa:
felicitari
Domnule redactor sef Gheorghiade felicitari pt.obiectivitatea de care dati dovada.L-ati criticat aspru cand a gresit pe dl. Mocanu si o merita.A facut insa foarte multe lucruri bune pt.acest judet.Acum cand a-ti observat o mare nedreptate o tratati ca atare si inca odata va felicit.Nu fac politica nu am simpatii politice dar inevitabil ca cetatean al judetului stiu ce se intampla in acest spatiu.Cu certitudine i s-a facut o mare nedreptate nu neaparat d-lui Mocanu ci partidului.Sa nu uitam marile scandaluri din deconcentratele Buzoiene pe timpul guvernarii PNL-liste.Ani la rand in invatamant,sanatate,asistenta sociala,finante etc.au fost tot felul de scandaluri.E pacat ca in acest judet, centrul sa hotarasca peste vointa noastra a buzoienilor chiar si la alegerile locale.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU