Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4147 > Politica Locala Nr. 4147 de marti, 13 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Este definitiv!


Liberalul Cristi Bîgiu rămîne candidatul U.S.L. la Consiliul Județean

"La colț de stradă se pot face multe declarații", spune actualul președinte al Consiliului Județean, social-democratul Victor Mocanu

articol de: Vali MARINESCU
Decizia este definitivă în cazul candidaturii USL pentru Consiliul Județean Buzău. Potrivit unor surse politice, după mai multe runde de negocieri purtate de liderii de la Centru ai USL duminică seară și luni, s-a stabilit ca, la Buzău, candidatul pentru Consiliul Județean să rămînă ­liberalul Cristi Bîgiu.  
 
Reacție precaută
Senatorul s-a arătat ieri surprins și a declarat că nu are cunoștință despre vreo discuție care să fi avut loc duminică după-amiază sau luni. "Eu nu știu să fi avut discuții astăzi sau aseară legate de județul Buzău. Pentru mine candidatura pe județul Buzău este un lucru stabilit din luna septembrie. USL-ul este o construcție serioasă și nu cred că se pot schimba anumite lucruri. Candidaturile vor fi anunțate lunea viitoare", a declarat ieri vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu la Focus FM. Mai mult, Cristi Bîgiu a declarat încă o dată că nu a luat niciodată în calcul schimbarea deciziei privind desemnarea sa ca și candidat al USL pentru șefia Consiliului Județean Buzău. "Tot ce sper eu este ca în cadrul USL-ului pe județul Buzău să avem o colaborare bună, să înțelegem că avem un candidat unic la municipiul Buzău și un candidat unic la Consiliul Județean și să vedem care este rolul acestei construcții politice", a mai spus vicepreședintele PNL Buzău.

Aceeași doleanță - candidaturi separate
Decizia vine după cîteva luni de așteptare și nenumărate demersuri făcute de PSD Buzău pentru schimbarea acestei candidaturi. Social-de­mo­crații au susținut tot timpul că desemnarea lui Cristi Bîgiu drept candidat încalcă protocolul USL potrivit căruia candidatura în județul Buzău ar fi trebuit să revină PSD.  În ultimă instanță, social - democrații au cerut să fie lăsați să meargă cu candidaturi separate PSD și PNL la Consiliul Județean și Primăria municipiului Buzău, dar acest lucru nu a fost acceptat. Actualul președinte al Consiliului Județean Buzău, social democratul Victor Mocanu, avea ieri cunoștință doar de afirmația președintelui PSD, Victor Ponta, cum că sînt cîteva județe în care se va merge separat în alegerile locale. "Atît știu și atît este declarația oficială. La colț de stradă se pot face multe declarații", susține Victor Mocanu. Acesta așteaptă în continuare ca liderii de la centru să dea curs solicitării PSD Buzău de a avea candidaturi separate . "Eu mă aștept să anunțe organizația PSD Buzău că nu are candidat la Consiliul Județean, organizație fruntașă a Partidului Social Democrat. Asta mă aștept, dacă se poate întîmpla așa ceva... Noi am cerut o singură chestiune, dacă nu se poate pe USL mergem pe liste separate și atunci să vedem cine e bun și cine nu e bun în fața alegătorului. Unii care se ascund în fața unor alianțe politice, ăia nu sînt oameni politici. Sînt niște intruși", consideră actualul președinte al Consiliului Județean. Oficial, liderul PSD, Victor Ponta, a anunțat ieri dimineață că 19 martie este data limită la care va fi definitivată lista candidaturilor USL la locale, dar și data la care vor fi anunțate acestea. Ponta a mai spus că în general se va merge pe candidaturi comune, dar și că vor fi cîteva excepții, respectiv județe cu candidaturi separate. În afară de situația cunoscută de la Buzău au mai apărut se pare obstacole în desemnarea candidaților la alegerile locale și în județele Vrancea, Galați, Giurgiu, Dolj, Bihor, Ma­ramureș și în sectorul 6 al Capitalei. Un alt aspect precizat de Ponta este că în ceea ce privește candidaturile la Consiliile Județene, acestea vor fi comune USL.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU