Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4124 > Politica Locala Nr. 4124 de miercuri, 15 februarie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Trei zile de eforturi disperate


Stare de alertă în patru comune

Primarii din Bisoca, Puiești, Rîmnicelu și Valea Rîmnicului ar trebui să scoată localitățile la lumină pînă joi, însă este puțin probabil ca asta să se întîmple

articol de: Vali MARINESCU
De ieri pînă pe 16 februarie, patru comune din județul Buzău: Bisoca, Puiești, Rîmnicelu și Valea Rîmnicului sînt în stare de alertă, după ce, la solicitarea autorităților locale, prefectul județului, Paul Beganu, a semnat ordinul de instituire. Astfel, reprezentanții administrațiilor în cauză vor putea lua măsuri suplimentare în vederea limitării efectului ninsorilor care s-au abătut asupra județului în ultimele două săptămîni. Potrivit reglementărilor în vigoare, primarii vor putea putea pune în aplicare planurile de măsuri urgente.

Bisoca: Două utilaje și acelea închiriate
La Bisoca spre exemplu, eliberarea drumurilor este aproape sortită eșecului, deoarece mare parte dintre ele sînt în pantă cu înclinație de 18-20 de grade,  iar utilajele trebuie să lucreze la îndepărtarea nă­meților de zăpadă de 4 metri înălțime pe alocuri. "E greu să se lucreze în București unde drumurile sînt drepte, dar la noi în zonă de munte cu pante de 18-20 de grade și drumuri numai în serpentine", a precizat ieri primarul localității Bisoca, Gheoghe Beșliu. Pe raza comunei, cu numai 2 utilaje se lucra ieri la Bisoca și acelea închiriate astfel că, edilul s-a văzut nevoit să ceară ajutor la Prefectură. "Avînd în vedere că distanță între sate este foarte mare, nu știu cîți ani mi-ar trebui mie să ajung din casă în casă, la troieni de metri, pe jos. Situația este critică", a mai spus Gheorghe Beșliu și asta, în condițiile în care singurul mijloc de transport al Primăriei pe care o păstorește este o Dacie, dată prin transfer de Agenția de Mediu.

Stare critică și în alte localități
La Puiești, resursele autorităților locale erau deja terminate ieri, iar situația se menține în continuare critică. Primarul localității ne-a demonstrat că știe ce presupune starea de alertă, însă depășit de situație, a cerut ajutor de la Prefectură. "Starea de alertă presupune o mobilizarea mai mare și din partea locuitorilor, din partea agenților economici și din partea altor oameni de bine care pot face ca perioada asta să treacă mai ușor. Acum urmărim să centralizăm semnalele care vin de la oameni și în măsura posibilităților noastre, încercăm să ajungem la fiecare dintre ei. Încercăm să mobilizăm toate mijloacele mecanice pentru deblocarea drumurilor", susține primarul Florin Leaua. La Rîmnicelu, oamenii nu mai au unde să depoziteze zăpada. Primarul localității, Dumitru Stanciu, spune că a adunat toate utilajele pe care le putea aduce în comună și a apelat și la ajutorul unor agenți economici din zonă. "Scoatem de la ajutorul social, cu lopeți, cu tot ce putem. Am mai vorbit cu cei de la asociațiile agricole să vină cu tractoare, mai cărăm și zăpada", a spus edilul de la Rîmnicelu. La Valea Rîmnicului, situația este la fel de critică. Izolate de zile întregi, autoritățile locale au cerut și ele prefectului instituirea stării de alertă pentru a putea lua măsuri urgente pentru scoaterea la lumină a localității. Starea de alertă ar putea fi instituită și în alte comune ale județului, una dintre ele ar fi Valea Salciei, izolată și ea de mai multe zile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU