Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4109 > Politica Locala Nr. 4109 de sambata, 28 ianuarie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Blocajul de la Smeeni, taxat de politicieni


Deputatul P.D.-L., Valeriu Alecu, supărat foc pe firmele de deszăpezire

El spune că acestea ar trebui să aibă responsabilitate atît materială, cît și penală pentru ceea ce se întîmplă cu oamenii rămași înzăpeziți

articol de: Vali MARINESCU
Deputatul P.D.-L., Valeriu Alecu, este extrem de nemulțumit de modul în care s-a acționat pentru deszăpezirea drumurilor pe raza localității Smeeni. Parlamentarul consideră că firma desemnată de Consiliul Județean să se ocupe de eliberarea căilor de acces în localitate și-a făcut treaba de mîntuială. De aceea, el consideră că toate caietele de sarcini trebuie modificate, în așa fel încît să poată atrage atît răspunderea materială, cît și penală a societăților în cauză pentru ceea ce se întîmplă cu oamenii care rămîn înzăpeziți pe traseele pe care acestea s-au angajat că le vor deszăpezi în condiții de viscol. "Ce mă deranjează este că avem firme care au cîștigat sau și-au aranjat licitațiile să obțină anumite trasee pentru deszăpezire cum e și traseul de pe drumul județean care leagă comuna Smeeni de județul Buzău. Oamenii vor face facturi pentru deszăpezirea drumului județean și vor încasa banii. În realitate, nu și-au asumat nici o responsabilitate față de acești oameni care au rămas înzăpeziți pe acolo. Nu s-au interesat dacă oamenii aceia au ce să bea sau ce să mănînce. De aceea, eu consider că ar trebui neapărat introdus în caietul de sarcini cine organizează licitații de deszăpezire pe drumurile județene - a unor condiții foarte drastice vizavi de cei care cîștigă aceste licitații", a precizat ieri, într-o conferință de presă, deputatul P.D.-L., Valeriu Alecu.

Nemulțumiri peste nemulțumiri
Și asta în condițiile în care în ultimele trei zile, primarul localității, spune Valeriu Alecu, a fost cel care s-a preocupat să le asigure oamenilor mîncare și apă, dar și motorină pentru mașinile de deszăpezire, iar deputatul P.D.-L. a pus la dispoziție 2 tractoa­re de la firma unde este acționar. "În primul rînd ar trebui să aibă atît responsabilitate materilă, cît și penală pentru oamenii care rămîn înzăpeziți pe traseul pe care s-au angajat că-l vor deszăpezi în condiții de viscol, astfel încît să nu mai fie obligat acum primarul, de trei zile, să vadă de unde găsește bani, cine îi plătește mîncarea, apa, pentru că el nu are prevăzute fondurile acestea în bugetul comunei. În schimb firma care a cîștigat licitația vine foarte frumos, face factura și încasează banii de la C.J. și a aruncat acolo două utilaje care oricum sînt valabile în condițiile în care ninge ușor. Nici nu ar trebui să dea un traseu unor astfel de firme care n-au nici măcar o freză pentru că la troieni de 2 metri nu mai face față cu lama sau cu buldoexcavator... mai mult s-a dus la deszăpezire și s-a constatat că nu au nici motorină. S-au dus la primar să le dea motorină pentru că între timp ei o consumaseră pe alte lucruri", a spus nemulțumit Alecu. De aceea parlamentarul consideră că în caietul de sarcini trebuie prevăzută obligarea societății respective de a avea logistica necesară astfel încît în caz de viscol firma să fie interesată să aibă și unde caza oamenii nu numai cum să încaseze bani cît mai ușor de la Consiliul Județean.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU